Index Vakbarát Hírportál

Kivágtak két vezetőt a Haladástól

2019. október 31., csütörtök 14:29

A Szombathelyi Haladás kedden jelentette be hivatalos oldalán, hogy távozik a csapattól a vezetőedző, Supka Attila. Két nappal később, csütörtökön pedig már azt közölték, hogy az ügyvezető igazgató, Tóth Miklós is távozik a Haladástól.

A július óta a Haladást vezető Supka szerződését azonnal felbontotta az NB II. 18. helyén álló klub, és Supkával együtt távozott Híres Gábor másodedző is. A játékosokkal a keddi edzés előtt közölték a váltást, az edzéseket átmenetileg Desits Szilárd vezeti, és a szerdai Magya Kupa meccsen is ő ült a Haladás kispadján, amikor 2-0-ra nyertek a Ménfőcsanak ellen.

Az eredménytelenség a váltás fő oka, úgy gondoltuk, új edzővel eredményesebbek lehetünk. Desits Szilárd jól ismeri a csapatot, ideiglenesen ő irányítja az együttest

- mondta az a Tóth Miklós, akit aztán két nappal később küldtek el.

Szerdán tulajdonosi taggyűlést tartott a Szombathelyi Haladás, ahol az a döntés született, hogy Tóth Miklós november 30. után távozik a Haladástól. A klub és Tóth közös megegyezéssel bontott szerződést.

Tóth Miklós korábban játékosként szolgálta a zöld-fehéreket, 2007. október 1-jén pedig klubmenedzserként került a Haladáshoz. Majd 2011. április 4-től egészen mostanáig ügyvezetői igazgatóként dolgozott Szombathelyen. Egyelőre nem tudni, ki lesz az egy hónap múlva távozó ügyvezető utódja, írja a csapat közleménye.

A Haladásnál tavasszal kezdődtek a gondok, a klubnak elfogyott a pénze, a játékosok késve kapták meg a fizetéseiket, amit aztán csak tetézett, hogy a szezon végén ki is estek az első osztályból. Még júniusban 150 millió forintost támogatást kértek a szombathelyi közgyűléstől, amit azzal indokoltak, hogy ha nem kapják meg ezt a pénzt, akkor a csapat nem indulhat a következő bajnoki szezonban. Ez a 150 millió csak az azonnali követelések teljesítését szolgálta volna.

Pár héttel később rendkívüli közgyűlést tartott Szombathely városvezetése, ahol a fő napirendi pont a papíron NB II.-es Haladásnak megígért 150+50 millió forintos támogatás megszavazása lett volna, ám a voksolásnál nem volt jelen elég képviselő, így nem tudtak dönteni.  A  támogatás feltétele az volt, hogy a többségi tulajdonos Halmill Kft. 210 millió forintot adjon a kasszába, a város ehhez adta volna a további összeget.

A csapatot vezető Illés Béla és Tóth Miklós le is vezették, hogy miként került ilyen helyzetbe a Haladás:

A kiesés után aztán Illés Béláék átadták a Haladást az egyesület társadalmi elnökének, Homlok Zsoltnak, aki egyébként Mészáros Lőrinc veje.

Rovatok