Index Vakbarát Hírportál

Százmillióból épül szauna és gőzkabin Felcsúton

2019. december 19., csütörtök 17:17 | aznap frissítve

Mészáros Lőrinc alapítványa, a felcsúti futballakadémiát működtető FUNA árajánlatokat kért „medencetechnológia és wellnessgépészet” beszerelésére. Az ajánlatok végösszege 91,5 és 118,6 millió forint között van, írja a Hvg.hu.

Ez az összeg csak egy részét képezi az összesen 2,15 milliárd forintból Felcsúton épülő Ifjúsági Sportszálláshelynek. A költségek jelentős részét, 1,5 milliárd forintot a az MLSZ tao-támogatása biztosítja. A Hvg.hu által megszerzett dokumentumból kiderül, hogy az alapítvány a következő gépészeti megoldásokra kért ajánlatot:

A megkérdezett szakértők szerint a százmillió forint körüli összeg nem különösebben kirívó a fenti eszközök beszerzéséért, inkább az az érdekes, hogy egyes tételek alul, míg mások felül árazottnak tűnnek. 

Az akadémia indoklása szerint a szálláshelyre a mellette lévő konferenciaközpont kiegészítéseként van szükség, hogy biztosítsa az oda érkező vendégek kényelmes kiszolgálását. 

A szálláshelynek az eredetei tervek szerint 2019. július végére kellett volna elkészülnie, ez azonban nem történt meg. A 2019. decemberben nyilvánosságra hozott, 2019–2020-as sportprogramban már 2020. július 30-a a várható befejezés dátuma.

Korábban Mészáros Lőrinc horvát futballklubjának, az NK Osijeknek az új stadionjában is tervezetek szaunát kialakítani az egyik VIP-boxban, ebből azonban egyelőre még nem valósult meg semmi.

(Borítókép: Felcsúti Pancho Aréna. Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index)

Rovatok