Index Vakbarát Hírportál

Paul Scholes többre tartja a helyi klubban szerzett tollaslabda-kupáját a klubvb-címénél

2019. december 27., péntek 14:24

Hosszabbításban nyerte meg története első klubvilágbajnoki trófeáját a Liverpool múlt hétvégén, az pedig a tornára való készülésükből, meg a győzelem utáni ünneplésből is látszott, hogy Kloppék eléggé komolyan is vették a dolgot. 

Ezzel kapcsolatban szólalt meg most Paul Scholes, aki 2008-ban éppen abban a Manchester Unitedben játszott, ami első brit klubként tudta behúzni a trófeát, és egyebek mellett úgy értékelt, hogy ha valaki az évek során nyert címeikről kérdezné őket, valószínűleg meg sem említenék a klubvilágbajnokságot.

A United legendáját a BBC Radio 5-ban faggatták a klubvébéről, és nem is nagyon fogta vissza magát, kendőzetlenül elmondta, hogy sosem voltak különösebben ráfixálódva a megnyerésére. Mint mondta, ha már ott vagy, nyilván meg akarod nyerni, de nem olyasmi, amire később bármelyikük vissza akarna emlékezni. Azt azért hozzátette, hogy az évek során lehetséges, hogy komolyabb lett egy fokkal a torna, de amikor ők játszottak, akkor még nem érezte, hogy különösebben fontos lett volna.

Scholes azt is hozzátette, hogy nem hiszi, hogy bármelyik játékosnak kitűzött célja lenne a klubvébé megnyerése, majd arra a kérdésre, hogy a helyi klubban nyert tollaslabda-kupája, vagy a klubvébén nyert címe a fontosabb számára, nevetve csak azt válaszolta, hogy

a tollaslabda-kupája.

Az persze egyértelmű, hogy ha a klubvilágbajnoki cím nem is számít sokat, mégiscsak ez volt a Liverpool harmadik trófeája az elmúlt hat hónapban – a Bajnokok Ligája és az UEFA-szuperkupa után –, és jelenleg a bajnokságot is toronymagasan vezetik, főleg úgy, hogy csütörtökön 4-0–ra verték a második helyen álló Leicestert.

Rovatok