Index Vakbarát Hírportál

A korábbi 34-szeres válogatott védő lett a nehéz helyzetben lévő Haladás új edzője

2019. december 29., vasárnap 22:53

Mátyus János lett az NB. II.-ben szereplő Szombathelyi Haladás labdarúgó-csapatának edzője, írja a 24.hu. A 34-szeres válogatott védő korábban a Ferencvárosban és a Győrben játszott, de megfordult a német Cottbus és a skót Hibernian csapatánál is. Legutóbb a REAC-nál dolgozott klubigazgatóként, azelőtt Pápán és Nyíregyházán edzősködött. 

 Az NB I.-ből tavaly kiesett Haladásnak a másodosztályban sem megy: a csapat 18. helyen áll a 20 csapatos bajnokságban (valójában 19 csapatos, mert a Balmazújvárost korábban kizárták), 6 pontra van a bentmaradást jelentő helyektől. Anyagilag is nehéz helyzetben van a klub, több dolgozónak tartoznak, a korábbi edző, Supka Attila emiatt feljelentést is tett a szövetségnél. 

KORÁBBAN ARRÓL ÍRTUNK, HOGY A SZOMBATHELYI KLUBNAK 200 MILLIÓ FORINTRA LENNE SZÜKSÉGE AZ ÉLETBEN MARADÁSHOZ, AZ ÖNKORMÁNYZATTÓL KÉRTEK EHHEZ SEGÍTSÉGET.

Többek között azért jutott ebbe a helyzetbe a klub, mert a névadó szponzor Swietelsky nem hosszabbított szerződést, illetve a nemrég átadott új stadion fenntartása sok pénzt visz el. Bár a hírek szerint már 2017-ben látszott, hogy baj lesz, mert már akkor 307 milliós veszteséget termelt a Haladás.

Rovatok