Index Vakbarát Hírportál

Megvan, hol rendezik majd a mindenki által gyűlölt klub-vb meccseit

2019. december 29., vasárnap 15:35

 A házigazda Kínai Labdarúgó Szövetség (CFA) közleménye szerint Sanghaj, Tiencsin, Kuangcsou, Vuhan, Senjang, Csinan, Hangcsou és Talien ad majd otthont a 2021-es klubvilágbajnokság meccseinek. Ez lesz az első alkalom, amikor 24 csapat részvételével rendezik meg a tornát. 

Az idei klubvilágbajnokságot a 2019-es Bajnokok Ligája-győztes Liverpool nyerte, a döntőben 1-0-ra győzték le a brazil Flamengót. A helyszín Katar volt, a jövő évi tornát is ott rendezik majd.

A FIFA  márciusban jelentette be, hogy 2021-től 24 csapatosra bővítenék a klub-vb-t, ezzel együtt eltörölnék a világbajnokságok főpróbájaként megtartott Konföderációs Kupát. A tervek szerint nyolc európai, hat dél-amerikai, három-három ázsiai, afrikai, valamint észak- és közép-amerikai, továbbá egy óceániai együttes venne részt a tornán. 

A több mint 230 csapatot tömörítő szervezet, az európai klubszövetség (ECA) vezetője azonnal jelezte, hogy ha így történik, akkor bojkottálni fogják a tornát. 

A 2005 óta minden évben megtartott klub-vb-n utoljára 2012-ben nyert nem európai csapat, akkor a Corinthians verte a döntőben 1-0-ra a Chelsea-t.

Rovatok