Index Vakbarát Hírportál

Ha szűken is, de nyert a megállíthatatlan Liverpool

2019. december 29., vasárnap 19:37

Az volt a legnagyobb kérdés a vasárnapi Liverpool-Wolverhampton angol bajnoki előtt, hogy a listavezető képes-e folytatni hihetetlen sorozatát, vagy esetleg a Manchester City-t oda-vissza legyőző középcsapat velük is elbánik.

Félelmetes formában játszik már hónapok óta az újdonsült klubvilágbajnok:

Ennek megfelelően a 42. percben menetrendszerűen megszerezte a vezetést az otthon játszó Liverpool. Virgil van Dijk ívelte előre a labdát, a meginduló Adam Lallana vállal tovább sodorta azt, így került Saido Mané elé, akinek onnantól nem volt nehéz dolga. 

Mané eddig az összes PL-szezonjában legalább 10, vagy annál több gólt lőtt. 

Az első félidő hosszabbításában azonban úgy tűnt, hogy a Wolves véget vet a Liverpool győzelmi sorozatának. A 19 éves Pedro Neto lőtt gólt a tizenhatoson belülről, de hiába ünnepeltette magát, a bíró a VAR alapján les miatt érvénytelenítette a találatot, maradt az 1-0. A visszajátszáson látszott, hogy csak centiken múlt a lesállás: a gólt megelőző beadásnál az egyik támadó lógott be. A vendégek edzője, Nuno Espírito Santo sárga lapot kapott reklamálás miatt.

 A Liverpool előnye 13 pont a második Leicester City-vel szemben, de Klopp csapata eggyel kevesebb meccset játszott, csak 19-et. 14 ponttal lesz lemaradva a harmadik Manchester City, ha a 20. forduló későbbi meccsén győzni tud a Sheffield United ellen. 

(Borítókép: a gólszerző Saido Manét ünneplik a társak a Liverpool-Wolverhampton angol bajnokin. Fotós: Andrew Yates. Ügynökség: REUTERS.)

Rovatok