Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic ollózós gólja tarolt az Index olvasóinál

2019. december 31., kedd 19:23 | aznap frissítve

Toronymagasan Zlatan Ibrahimovic nyert a tízes évek legszebb góljainak versenyében az Index szavazásán. Korábbi cikkünkben tizenöt olyan gólt választottunk ki, melyek 2010 óta születtek a futball világában, és ilyen-olyan szempontból emlékezetesek voltak.

A szavazáson Ibrahimovic 2012-ben szerzett ollózós gólja több mint kétszer annyi szavazatot zsebelt be, mint a második helyezett. A svéd csatár egy angolok elleni barátságos mérkőzésen jegyezte a gólt. Bár karrierje során számtalan akrobatikus találata volt, ez mindegyiken túltesz, meg is kapta érte a Puskás-díjat 2013-ban. 

Zlatan Ibrahimovic ollózós gólja Angliának

A második helyezett Lionel Messi 2015-ös szólógólja lett, amit az Athletic Bilbao ellen szerzett a Spanyol Kupa döntőjében. Ezt sem kell nagyon magyarázni: a félpályánál vette át a labdát, aztán a szélen megindulva több ellenfélen is átverekedte magát, majd góllal fejezte be az akciót. Egy fél csapatból csinált hülyét.  

Messi szólógólja a 2015-ös Spanyol Kupa-döntőn a Bilbaónak

A harmadik helyre egy egész friss gól futott be: Cristiano Ronaldo december közepén szerzett földöntúli fejese. A Juventus-sztár a Sampdoria elleni bajnokin emelkedett a sztratoszféráig, és bólintott látványos gólt. A szavazáson egyébként kevéssel maradt el Messitől, viszont nem sokkal előzte meg Jack Wilshere Arsenalban szerzett egyérintős gólját. 

Rovatok