Index Vakbarát Hírportál

Az Ajax edzője visszaszólt a Spurs edzőjének

2019. április 30., kedd 11:38

A Tottenham Hotspur-edző Mauricio Pochettino sportszerűtlen előnyről beszélt a keddi, Ajax Amsterdam elleni BL-elődöntő odavágó előtt, azt kifogásolta, hogy a hollandok sokkal többet pihenhettek náluk. A Spurs szombat kora délután játszott, az Ajax BL-menetelése miatt a teljes holland bajnoki fordulót elhalasztották, így ők múlt kedden léptek pályára legutóbb.

Erik Ten Hag Ajax-edző hétfő este, a BL-mérkőzést felvezető sajtótájékoztatójukon replikázott kollégájának.

Mi 10 millió eurót kapunk, hogy a holland első osztályban játsszunk, ők sokkal de sokkal több milliót a Premier League-ért. Ez nem unfair? Mindig mások a körülmények, mindenki más körülmények közül jön. Együtt kell ezekkel élned. Mi ezt tesszük.

A PL-ben a kieső csapatok is megkapnak legalább 40 millió eurót egy szezonra a méregdrágán értékesített tévés jogdíjak miatt, a Spurs harmadik a tabellán jelenleg, meglepő lenne, ha a top4-ból kiesne, így csúcsközeli bevételre számíthat.

Ten Hag arról is beszélt, hogy nekik a BL második selejtezőkörében kellett bekapcsolódniuk a sorozatba, már júliusban játszottak, három ellenfelet is ki kellett ütniük oda-visszavágós párharcokon, míg eljutottak a főtábláig. 

A holland edző szerint eddigi sikereikben kulcsszerepük van a nyáron épp a Premier League-ből szerződtetett játékosaiknak, a csatár Dusan Tadicot és a védő/védekező középpályás Daley Blindet dicsérte, elárulta, tudatosan akarta és építette be őket a csapatba.

"Jó kis fiatal csapatunk volt, de tapasztalat nélkül. Szándékosan igazoltunk a Premier League-ből, hogy rutint és tudást hozzanak."

Az Ajax a BL meglepetése, a 16 között kiverte a Real Madridot, a 8 között a Juventust. A Spurs simán elbánt a Borussia Dortmunddal, drámai meccsen aztán a ManCityt verte ki. Keddi mérkőzésük este 9-kor kezdődik.

Rovatok