Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool szurkolói felforgatják Barcelonát

2019. május 1., szerda 16:04

A Camp Nouban több mint 90 ezer néző fogja a helyszínen követni a ma esti Barcelona-Liverpool Bajnokok Ligája elődöntőt, köztük 4600 angol szurkoló is.

A legtöbbjük már kedden megérkezett Barcelonába, és a meccs előtti időt általában a turisták által kedvelt helyeken töltötték. A vendégszurkolók egyik ilyen, közkedvelt gyülekezőhelye a Placa Reial, ami a Gótikus-negyed közepén található, közvetlenül a La Rambla sétálóutca mellett.

A liverpooli szurkolók egy (már nem szomjas) csoportja a turistákat és járókelőket kezdte el inzultálni. Gyorsan elterjedt az interneten az a videón, amin az egyik angol szurkoló a tér közepén álló szökőkútba lökött egy férfit. A rendőrség eddig hat embert vett őrizetbe a randalírozások miatt.

A Liverpool ügyvezetője, Peter Moore arra kéri a klub szurkolóit, hogy tartsák tiszteletben a város nyugalmát és rendjét. Elmondta, hogy az ilyen viselkedést teljesen elfogadhatatlannak tartja, amivel a Liverpoolnak is csak ártanak. A klub együttműködik a merseyside-i rendőrséggel, és a helyi hatóságokkal is, hogy azonosítsák a rendbontókat.

Mióta a fapados légitársaságok egyre olcsóbbak, és egyre több célállomásra jutnak el, úgy egyre többen engedhetik meg maguknak a futballturizmust is. A szurkolók megnövekedett száma egyre nehezebb feladat elé állítja a helyi hatóságokat szerte Európában, hogy a több ezres tömegeket felügyeljék, és az esetleges rendzavarásokat megakadályozzák. Az előző idényben a Liverpool az AS Romával találkozott a BL-elődöntőjében, az a párharc sem volt szurkolói rendbontástól mentes.

via The Telegraph

Rovatok