Index Vakbarát Hírportál

Klopp: A Barcelona ellen szükség van a megjósolhatatlan pillanatokra

2019. május 7., kedd 23:46

A Liverpool 4-0-ra verte a Barcelonát, és ezzel 4-3-as összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. A nem mindennapi fordítást a győztes edzője, Jürgen Klopp is nehezen dolgozta fel. 

„Az egész meccs túl sok volt. Minden elsöpört.Talán a világ legjobb csapata ellen játszottunk. A győzelem nehéz, hát még kapott gól nélkül. Nem tudom, hogyan csinálták" – mondta Klopp a BT Sportnak. 

„Láttam James Milnert sírni a pályán a meccs után. Nagyon sokat jelent ez mindannyiunknak. Ez a futball legjobb fázisa. Sokkal több fontosabb dolog van ennél a világban, de nagyon különleges, hogy együtt ilyen érzelmes atmoszférát tudtunk teremteni. Minden a játékosokról szól. A szív és a potenciál és olyan keverékét láttam, amivel sosem találkoztam korábban. Az ilyen meccseken, mint ez volt, magabiztosnak kell lenned. Divok és Shaqiri nem játszottak túl sokat, de nagyon fontos, hogy ilyen teljesítménnyel tudtak előállni. Megmutatta, mi minden lehetséges a futballban. Ez gyönyörű, nagyon gyönyörű" – nyilatkozta Klopp.

„Komolynak kellett lennünk, de arra is szükségünk volt, hogy pimaszak legyünk. Szükségszerű volt. A Barcelona védelme a megjósolható dolgoknál jól működik, de szükség van megjósolhatatlan pillanatokra. Azt láttam, hogy a labda a hálóba repül, de nem láttam a szögletet. Azt sem, hogy ki végezte el. Ben Woodburn (a Liverpool egyik játékosa) is azt kérdezte, mi történt" – utalt Klopp a negyedik gólra, amit Alexander-Arndold szöglete után rúgott Origi.

A Bajnokok Ligájában, illetve elődjében, a BEK-ben utoljára 1986-ben volt ilyen fordítás. Akkor éppen a Barcelona tudott 0-3-ról fordítani a Göteborg elleni párharcban. 

A csereként beállt és két gólt szerző Georginio Wijnaldum azt mondta, megmutatták mindazt, ami lehetséges a futballban. „A spanyolországi meccs után is biztosak voltunk benne, hogy tudunk négyet lőni és 4-0-ra nyerni. Rajtunk kívül mindenkinek kétségei voltak. Azt gondolták, nem tudjuk megcsinálni. De még egyszer megmutattuk, minden lehetséges a futballban. Nagyon mérges voltam, hogy a menedzser a kispadra ültetett. Próbáltam segíteni csapatot, boldog vagyok, hogy két góllal tettem ezt."

A Barcelona edzője, Ernesto Valverde azt mondta, hogy az a legnagyobb fájdalma, hogy egymás után kétszer buktak el előnyről egy párharcot és nem jutottak be a BL-döntőbe. „Az első félidőben még volt néhány helyzetünk a gólszerzésre, és a másodikban is. Jók voltak, nagyon agresszívek, nem használtuk ki a helyzeteinket. Az eredmény nagy különbséget mutat, ha valaki 4-0-ra nyer, nem szabad kifogásokat keresni. Jobbak voltak, és ezt el kell fogadnunk."

A Bajnokok Ligája döntőjét június elsején rendezik meg. A Livepool az Ajax–Tottenham-párharc győztesével játszik majd.

Rovatok