Index Vakbarát Hírportál

Kétszer fakadt sírva a Tottenham-edző

2019. május 9., csütörtök 00:38

Minden idők egyik legnagyobb Bajnokok Ligája-meccsén minden idők egyik legnagyobb fordításával került története első BL-döntőjébe a Tottenham Hotspur szerdán. Mauricio Pochettino csapata 2-0-ra égett szünetben az Ajax ellen, összesítve 3-0 volt, három gólt kellett szereznie egyetlen félidő alatt. Mint kedden a Liverpool a Barcelona ellen, a londoniak is megcsinálták.

A brazil Lucas Moura volt fantasztikus, három gólt rúgott. Pedig csak Harry Kane, az első számú góllövő sérülése miatt került a csapatba. A továbbjutást jelentő gólt a 96. percben lőtte be.

Pochettino nem tudta tartani magát, leborult a fűre a győztes gól után, majd elsírta magát, aztán a BT Sportsnak nyilatkozva újra elárasztották az érzelmek.

Még mindig nehéz megszólalnom, fantasztikus ez az érzés. Köszönöm, futball, köszönöm, srácok. Ezek a gyerekek a hőseim. Mondtam tavaly, mindenkinek mondtam, hogy hősies keretünk van. Ezt mutatták meg ma. A második félidő elképesztő volt. Köszönöm a drukkereinknek is, köszönöm az embereknek, akik hittek bennünk, és segítettek elérni ezt a csodálatos pillanatot. Nehéz leírnom, milyen érzés

– nyilatkozta az argentin edző.

Pochettino öt éve vette át a Spurst, amelyet a Bajnokok Ligájába, majd annak döntőjébe vezetett. A keddi sajtótájékoztatón azt mondta, ha sikerülne behúzniuk a klub első BL-címét, talán vissza is vonulna. Az El Paísnak elárulta azt is, múlt nyáron a Real Madrid hívta, de a Spurs elnök, Daniel Levy mindenféle kivásárlási összegre nemet mondott a spanyoloknak, ezek után pedig Pochettino úgy érezte, nem kényszerítheti ki a távozását, így végül visszautasította az ajánlatot. Főleg, mert nem sokkal korábban hosszabbított a londoniakkal több évre.

47 évesen a Spurs-történet legnagyobb projektjét építette fel, a klub pár hete költözött be vadonatúj stadionjába, most pedig első BL-döntőjére készülhet. Pochettino a harmadik argentin BL-döntős edző, Hector Cúper és Diego Simeone is kettőt-kettőt játszott, de egyikük sem nyert.

Rovatok