Index Vakbarát Hírportál

7-2-es Bayern-győzelem Londonban

2019. október 1., kedd 23:47

Rengeteg góllal és jó meccsekkel folytatódott kedden a Bajnokok Ligája, a 2. forduló 1. napja nem okozott csalódást. A nagyok közül csak a Real Madrid nem örülhetett.

A csoport

 Real - Brugge 2-2

A Real Madrid a két héttel ezelőtti súlyos párizsi vereség (0-3) után a Brugge ellen is katasztrofálisan kezdte a meccset. Dennis az első góljánál át akarta venni a labdát, de úgy ért hozzá, ahogy még egyszer biztosan nem tudná megismételni, ha sok évig gyakorolná, akkor sem. A második találata előtt megbotlott, utána viszont remekül korrigált, alárúgott a labdának, ami védhetetlenül hullott a léc alá. Courtois egyik gólról sem tehetett, vállfájdalmai miatt a második félidőre nem jött ki, Zidane edző lecserélte.

Areola fontos védéssel mutatkozott be, mert amikor Dennis csibész cselt csinált Varane mellett, és kapura lőtt, akkor jó reflexszel hárított.

A Real az 55. percben Ramos fejesével szépített, öt perccel a vége előtt Casemiro fejelt a kapuba, de fordításra már nem volt idő.

A Real az első fordulóban kikapott a PSG-től, sosem fordult még elő, hogy a csapat első két BL-csoportmeccséből egyet se nyerjen meg

Galatasaray - PSG 0-1

A PSG minimálprogramot állított be a Galatasaray otthonában, de ez is elég volt, mert a törökök csak egyszer találták el a kaput a 90 perc alatt. Thomas Tuchel sárga lapot kapott, hamarosan kiderül, ha összeszed még egyet, akkor eltiltják-e ugyanúgy, mint egy mezőnyjátékost.

a

B csoport

Tottenham - Bayern 2-7

Az angolok nagyon jól kezdtek, a koreai Szon elemében volt, és meg is szerezte a vezetést egy éles lapos lövéssel. Neuer leért a labdára, de nem tudta védeni, 1-0.

Nehéz volt azt elképzelni, ami ez után következett. Az még benne volt, hogy a németek fordítanak a szünetig, 2-1-gyel mentek pihenni: Kimmich remek távoli lövéssel egyenlített, Lewandowski csodálatos csel után gyönyörűen lőtte ki a bal alsót.

 A második félidő szürreálisan alakult, egy csapatról, sőt még inkább egy emberről szólt, a 24 éves Serge Gnabryról. Szinte csak szupersztárok lőttek korábban négy gólt egyetlen BL-meccsen, olyan meg nem nagyon lehetett, hogy valaki első négy BL-gólját ugyanazon a mérkőzésen szerezze - ő megtette ezt.

a

A német szélső feltartóztathatatlan volt, mesterhármast rúgott, utána Lewandowski egy góllal megakasztotta a sorozatát, de a 7. gól is Gnabryé lett.

A Bayern egészen kivételesen futballozott, a Tottenham egy véleményes büntetőgólt hozott össze 1-4-nél, de nem oszt, nem szoroz, 2-7 a vége.

Crvena zvezda - Olimpiakosz 3-1

A csoport másik meccsén a Crvena zvezda fogadta az Olimpiakoszt, megszenvedett a görögökkel, de aztán egészen szép győzelmet aratott, 3-1-re nyert. Kapushiba kellett a görög gólhoz, Ruben Semedo rúgta nullszögből, de a második félidőben jött Vulics, majd három perccel a vége előtt Milunovics. Boakye találata a hosszabbításban bebiztosította a sikert.

a

C csoport: 

Manchester City - Dinamo Zagreb 2-0

A Manchester City angol játékos nélkül kezdte a meccset, és az első félidőben nem sikerült gólig jutnia. Gündogan kapufája volt a legveszélyesebb akció. A fordulás után Sterling és Phoden beállt, és mindkét angol gólt szerzett. 

Sterling gólja előtt egy vonalzóval rajzolt támadást láthattunk, Phoden kontrát fejezett be.

Atalanta - Sahtar Donyeck 1-2

Az olasz Atalanta nem tudott javítani az első forduló váratlanul nagy zágrábi veresége (0-4) után. A bergamói csapat kihagyott egy büntetőt az első félidőben, az utolsó pillanatokban pedig a védelem elbambult, és a 95. percben Solomon ezt kihasználta.

a

D csoport

Lokomotiv Moszkva - Atletico Madrid 0-2

Az Atletico és a Juventus 2-2-t játszott az első körben, a spanyolok idegenbe mentek javítani, a Lokomotív Moszkvát verték biztosan, 2-0-ra. Joao Felix gólja kissé szerencsés volt, Thomasé aztán a végsőkig kijátszott: amilyen nagy passzt kapott Diego Costa Joao felixtől, olyan nagyot adott aztán a gólszerzőnek.

Juventus - Bayer Leverkusen 3-0

A Juve Torinóban simán elintézte a Bayer Leverkusent 3-0-ra. Higuain pontos lövése után jött Bernardeschi hasonlóan pontos találata, és persze Cristiano Ronaldo sem akart lemaradni, ő vállalta a harmadikat, kemény lapos lövéssel, ziccerből.

a

BL, keddi eredmények és gólszerzők

A csoport:

Galatasaray (török) - Paris Saint-Germain (francia) 0-1 (0-0)

gól: Icardi (52.)

Real Madrid (spanyol)-Club Brugge (belga) 2-2 (0-2)

g.: S. Ramos (55.), Casemiro (86.), illetve Bonaventure (9., 39.)

kiállítva: Vormer (84. - Brugge)

Az állás: 1. Paris Saint-Germain 6 pont, 2. Brugge 2, 3. Galatasaray 1 (0-1), 4. Real Madrid 1 (2-5) 

B csoport:

Tottenham Hotspur (angol)-Bayern München (német) 2-7 (1-2)

g.: Szon (12.), Kane (61. - tizenegyesből), illetve Kimmich (15.), Lewandowski (45., 87.), Gnabry (53., 55., 83., 88.)

Crvena zvezda (szerb)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 3-1 (0-1)

g.: Vulic (62.), Milunovic (87.), Boakye (90.), illetve Rúben Semedo (37.)

kiállítva: Benzia (58. - Olimpiakosz)

Az állás: 1. Bayern München 6 pont, 2. Crvena zvezda 3, 3. Olimpiakosz 1 (3-5), 4. Tottenham 1 (4-9)

C csoport:

Manchester City (angol)-Dinamo Zagreb (horvát) 2-0 (0-0)

g.: Sterling (66.), Foden (90+5.)

Atalanta (olasz)-Sahtar Donyeck (ukrán) 1-2 (1-1)

g.: Zapata (28.), illetve Júnior Moraes (41.), Solomon (90+5.)

Az állás: 1. Manchester City 6 pont, 2. Dinamo Zagreb 3 (4-2), 3. Sahtar Donyeck 3 (2-4), 4. Atalanta 0 

D csoport:

Juventus (olasz)-Bayer Leverkusen (német) 3-0 (1-0)

g.: Higuaín (17.), Bernardeschi (62.), C. Ronaldo (89.)

Lokomotiv Moszkva (orosz)-Atlético Madrid (spanyol) 0-2 (0-0)

g.: J. Félix (48.), Thomas (58.) 

Az állás: 1. Juventus 4 pont (5-2), 2. Atlético Madrid 4 (4-2), 4. Lokomotiv Moszkva 3, 4. Bayer Leverkusen 0

Rovatok