Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic nem akar a Milan kabalafigurája lenni

2020. január 3., péntek 15:50

Az AC Milanhoz visszatért 38 éves Zlatan Ibrahimovic a bemutatásán elmondta, hogy nem akar csak egy kabalafigura lenni a milánói klubnál, írja a BBC.

Sosem vesztettem el a szenvedélyemet

– mondta Ibrahimovic, aki amennyire csak tud, segíteni szeretne a nehéz helyzetben lévő klubon.

„Az Atalanta elleni meccs után még több hívást kaptam” – utalt a december 22-i meccsre, ahol a Milan súlyos, 5-0-s vereséget szenvedett.

„Hat hónapot adtam magamnak, hogy kiderüljön, továbbra is képes vagyok-e a legmagasabb szinten játszani. Máskülönben nem maradok itt csak azért, hogy itt legyek. Ez a verzió nem érdekel. Nem sok játékost ismerek, aki 38 évesen visszatért egy ilyen szintű klubhoz, de ha leigazoltak, az azt jelenti, hogy hisznek bennem. A fiaim javaslatára a 21-es mezszámot választottam” – mondta a csatár, akinek a szerződése az idény végéig szól, és további egy évvel meghosszabbítható.

A 116-szoros svéd válogatott Ibrahimovic novemberben távozott a Los Angeles Galaxytől, majd az év végén jelentette be, hogy aláírt az AC Milanhoz, ahol 2010 és 2012 között már 61 meccsen 42 gólt szerzett, és megnyerte az bajnokságot és az Olasz Szuperkupát is.

A Milan 17 forduló alatt 21 pontot gyűjtött, így csak a 11. helyen áll a Serie A-ban.

tabella

Rovatok