Index Vakbarát Hírportál

Solskjaer a legádázabb ellenfelével játszik

2020. január 4., szombat 11:14

Az angolok ugye az ünnepek alatt sem álltak le, Spanyolországban pénteken folytatódott a futballbajnokság két remek meccsel, amit szombaton további négy mérkőzés követ. Nem is akármilyenek, a három legnagyobb klub egymás után játszik, a felvezetést pedig egy szintén neves csapat adja.

Ritkán fordul elő, hogy a három nagy egy napon, ráadásul egymást követve lép pályára.

Angliában természetesen szintén nem lassítanak, csak nem bajnokit, hanem FA-kupameccseket játszanak, szombaton összesen húszat. Egy meccs kiemelkedik:

Jogos a kérdés, hogy miért, a Wolves ugyanis nem tartozik a sztárklubok közé, ez a párosítás mégis éles. A két csapat 2018 szeptembere óta, azaz alig másfél éven belül ötödször találkozik egymással, múlt március óta negyedszer, ráadásul zsinórban negyedszer Wolverhamptonban. Ennél is lényegesebb viszont, hogy az öt meccsből a United

egyet sem nyert meg,

Ole-Gunnar Solskjaer edzővel kétszer veszítettek 2-1-re, legutóbb - bajnokin - 1-1-es döntetlent játszottak. Tavaly márciusban a Wolves verte ki Solskjaerékat az FA-kupából, a negyeddöntőben 2-1-re nyertek a hazaiak.

Solskjaer - akinek talán legádázabb ellenfele lett a Wolverhampton, illetve annak edzője, a norvéggal szemben veretlen Nuno Espirito Santo -, azt mondta, második otthonukba mennek futballozni, annyit járnak Wolverhamptonba az utóbbi időben.

A meccs további furcsasága, hogy hivatalosan 18 óra 31 perckor kezdődik. Ahogy a többi meccs 16 óra 1 perckor, illetve 13 óra 31 perckor. Az egyperces csúszás oka egy kampány, amiben a drukkerek figyelmét szeretnék felhívni a mentális egészségükre - gondolkozzanak el ezen abban a 60 másodpercben.

(Az angol meccset a Spíler1, a spanyolokat a Spíler2 közvetíti élőben.)

Rovatok