Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi megbocsátott a kegyvesztett futballistának

2020. január 9., csütörtök 15:26

A Puskás Aréna megnyitója előtt egy nappal zárta ki a futballválogatottból Marco Rossi szövetségi kapitány Hangya Szilvesztert, az edző azt mondta, amíg ő ül a kispadon, a balhátvéd nem játszik a csapatban.

Rossi a napokban Spanyolországban jár, találkozik az ott edzőtáborozó magyar klubcsapatokkal, többek között az FC Fehérvár tréningjeit, felkészülési meccsét is megnézi. Ebben az egyesületben szerepel Hangya, akivel csütörtökön személyesen beszélt a kapitány, sőt, rendezték a nézeteltérésüket.

Mindig őszintén el szoktam mondani a véleményem, és ez ebben az esetben is így történt. Most viszont személyesen tisztáztuk Szilveszterrel, hogy félreértettük egymást, ezért alakult ki ez a helyzet, amit most megbeszéltünk és lezártunk. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha Szilveszter megfelelő teljesítményt nyújt a klubjában, akkor ismét számításba fogom venni a válogatott keretének kialakításánál

- idézte az Mlsz.hu Rossit.

Vagyis Hangya előtt szabad az út vissza a válogatottba, ha jól játszik a Fehérvárban, újra reménykedhet a meghívóban.

A 26 éves Hangya 2016 óta négyszer volt válogatott, csak barátságos meccseken lépett pályára, legutóbb 2018 március végén.

A magyar csapat legközelebb márciusban, Bulgáriában játszik Nemzetek Ligája-meccset, gyakorlatilag Eb-pótselejtezőt, ha megnyeri, az izlandi-román mérkőzés győztesével találkozik az Európa-bajnoki részvételért.

Rovatok