Index Vakbarát Hírportál

Kassai Viktor vezeti az orosz futballbírók testületét

2020. január 9., csütörtök 15:40

A pár hete visszavonult volt játékvezetőt nevezték ki az orosz futballszövetség játékvezetői testületének élére - írja a Nemzeti Sport az Orosz Labdarúgó Szövetségre hivatkozva.

A 43 éves exbíró a poszton a korábban leköszönt Alekszandr Jegorovot váltja, és vélhetően azonnal munkába áll. Az ottani futballszervezet weboldala nyilatkozatot is közöl Kassaitól.

Szeretném megköszönni az orosz szövetség vezetőinek, hogy felkértek erre a felelősségteljes posztra. Nemrégiben fejeztem be a bíráskodást, és ez a megbízatás rendkívül érdekes kihívásnak ígérkezik. Biztos vagyok abban, hogy közös munkánk eredményeképpen sikerül új alapokra helyeznünk az oroszországi bíráskodást. Februárban, az edzőtáborozás során találkozom az orosz játékvezetőkkel, és megkezdjük új stratégiánk kialakítását

- mondta az utóbbi 10 év legsikeresebb magyar játékvezetője. Kassai állandó asszisztense, Ring György is munkát kapott az oroszoknál, ő az ellenőri testületben fog dolgozni.

Kassai Viktor 1999-től vezetett a magyar első osztályban, novemberben 322. NB I.-es meccsével megdöntötte Szabó Zsolt rekordját, végül 323 találkozóval zárt. 2008-ban olimpiai, 2011-ben Bajnokok Ligája-döntőn fújhatott, utóbbi évben a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a legjobb bírónak választották.

Rovatok