Index Vakbarát Hírportál

Dicsekszik a csatár: 2,5 milliárdot kap a nagyváradi focira

2020. január 10., péntek 12:41

Az egykor az Újpestben és a Ferencvárosban is megforduló Sorin Cigan a Gazeta Sporturilornak adott interjújában arról beszél, hogy már kinézték a területet, ahol meg lehetne valósítani a nagyváradi akadémiát. A tízhektáros terület egy magyar vállalkozóé, 10-15 pályát építenének a város közelében.

A kettős állampolgárságú Cigan önmaga dolgozta ki a tervet, amelyik szerinte előrehaladott állapotban van, ha a román hatóságok nem akadályozzák meg.

A magyar kormánytól 8 millió eurós, vagyis 2,5 milliárd forintos támogatásra számít.

Magyarország Csíkszeredában már támogatta egy bentlakásos futballakadémia felépítését. A sepsiszentgyörgyi futball is kap állami támogatást.

Az 55 éves edző a BEK-győztes Jenei Imrét is bevonná, aki 1989-ben beállította a román felnőtt válogatottba, amikor Olaszország volt az ellenfél, egy félidőt kapott.

Cigan Tusnádon született, de Nagyváradon és Brassóban futballozott a forradalom előtt, a Lazio is kiszemelte magának, de nem jött össze a szerződés az olaszokkal.

Azt az Erdélyi Krónikának cáfolta, hogy a Debrecennel partnerségben alapítanák és működtetnék az akadémiát, aminek alapján újraélesztenék a város futballját is.

Romániában a korábbi klasszisok közül Gheorghe Hagi saját pénzén létesített Konstancán egy akadémiát.

Rovatok