Index Vakbarát Hírportál

Quique Setién a Barcelona új edzője

2020. január 13., hétfő 23:56

Hétfőn késő este, 11 óra után jelentette be az FC Barcelona, hogy kinevezte Quique Setiént a csapat kispadjára. Az új tréner két és fél éves szerződést fog aláírni kedd reggel, délután fél háromkor bemutatják a sajtónak, a kora esti edzést már ő vezeti.

A 61 éves spanyol edző az után lett favorit, hogy az első számú kiszemelt, a Barca-legenda Xavi csak a nyártól vállalta volna az állást. A Sport.es úgy értesült, Setién szombat éjjel bólintott rá az ajánlatra, vasárnap kidolgozták a szerződését - amelyből a felek minden évad végén kiléphetnek -, hétfőn pedig felbontották az eddigi edző, Ernesto Valverde megállapodását.

Setién futballista-karrierje majdnem 20 éven át tartott, a csúcsán három éven át szerepelt az Atletico Madridban a 80-as évek közepén. A 90-es évek közepén fejezte be, visszavonulása után kisebb csapatoknál dolgozott, az első osztályban pár éve a Las Palmasszal ért el sikereket, 2015-től 2017-ig volt náluk. Az elmúlt két szezonban a Betist irányította, a nyáron közös megegyezéssel távozott onnan, azóta nem volt klubja.

Ő az, aki legutóbb legyőzte a Barcelonát annak stadionjában, a Nou Campban: 2018 november 11-én a Betisszel nagy meccset nyertek 4-3-ra.

Ez egyébként a Barca egyetlen hazai bajnoki-, BL- vagy Spanyol Kupa-veresége a Valverde-érában, előtte a távozó edző első hazai meccsén, a 2017-es Spanyol Szuperkupa-döntőben kaptak ki otthon, a Real Madridtól, 3-1-re.

Valverde két és fél év után, két bajnoki címmel, egy Spanyol Kupa- és egy Spanyol Szuperkupa-győzelemmel távozik, miután gyengén kezdték 2020-at: az utolsó Espanyolt nem tudták legyőzni a bajnokságban, majd a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében 3-2-re kikaptak az Atletico Madridtól.

A Barca 2003 januárja óta először vált edzőt szezon közben,

akkor Louis van Gaal helyére Radomir Antic érkezett az idény végéig.

A Barcelona különben nem áll rosszul, vezeti a spanyol ligát - igaz, csak két gól előnnyel a Real Madrid előtt -, és nyolcaddöntős a Bajnokok Ligájában, februárban a Napolival meccsel.

Rovatok