Index Vakbarát Hírportál

Hirtelen mindenki a PSG-csatárt akarja

2020. január 23., csütörtök 10:56

December végén írtunk róla, hogy Edinson Cavani januárban el akarja hagyni a PSG-t, és leginkább az Atletico Madridban szeretné folytatni karrierjét.

Az Atletico pár napja tett is egy formális ajánlatot a heteken belül 33 éves csatárért, de a párizsiak visszadobták azt. Leonardo klubigazgató azt mondta, nem tükrözte a futballista értékét.

Cavani viszont egyre jobb helyzetben van, mert időközben a Chelsea-nél, a Manchester Unitednél, sőt, a Barcelonánál is felmerült a neve.

Az uruguayi csatár válogathat, ugyanis a nyáron lejár a szerződése, így szabadon tárgyalhat bárkivel, és ha januárban el is adja a PSG, túl nagy összeget elméletileg nem kérhet érte.

A Chelsea szerdán formális ajánlattal jelentkezett be, 15 millió eurót fizetnének fél év kölcsönért, és állnák a játékos heti, 425 ezer eurós fizetését. A PSG viszont ezt is visszadobta, mert állítólag 25 millió eurót akar. Ha Cavani csak nyáron távozik, a PSG semmi pénzt nem kap.

A United még nem tett ajánlatot, a Barcánál pedig, úgy tűnik, inkább a valenciás Rodrigót vennék kölcsön: a neymaros huzavonák után a PSG és a Barcelona viszonya a katasztrofálishoz közelít, valószínűleg csak a legvégső esetben tudnának megállapodni.

Cavani így is három csapat közül választhat, továbbra is az Atleticót szeretné, de az a 25 milliót szinte biztosan nem fogja kicsengetni egy négy hónap múlva ingyen igazolható emberért.

Cavaniért - annak tudatában, hogy hamarosan ingyen lesz - a 25 millió brutálisan sok pénz. Ahogy látjuk, a PSG-t az sem hatja meg, hogy a klasszis 198 gólt lőtt náluk, és a klubtörténet gólkirálya lett az utóbbi években. A támadó apja, Luis Cavani azt mondta, nem fair, amit a párizsiak a fiával művelnek.

Rovatok