Index Vakbarát Hírportál

Félpályás szabadrúgásgólt vágott az Atalanta szlovén sztárja

2020. január 25., szombat 22:40

Három nem túl jól sikerült mérkőzés után újra rátalált a formájára a Serie A idei meglepetéscsapata, az Atalanta, ami idegenben mért súlyos csapást a Torinóra egy 7-0-s siker formájában.

Az Inter elleni idegenbeli döntetlen, a Fiorentina elleni idegenbeli, 2-1-es kupavereség, majd a SPAL elleni, meglepő hazai kudarc után Torinóban ismét elkapta a fonalat a győzelmével a negyedik helyre ugró Atalanta, amiben ismét a 31 éves szlovén csatár, Josip Iličić volt a legjobb, az öt gólból hármat vállalva. A másodiknál rettentő szemfüles volt, gyorsan felmérte, hogy akár egyből el is végezheti a torinói kezezés miatt megadott szabadrúgást, és mivel látta, hogy a Torino kapusa, Salvatore Sirigu a gólvonaltól messze jár, hát félpályáról kapura küldte a labdát a reklamáló ellenfelek gyűrűjében.

Iličić, akit 2017 nyarán vettek meg a Fiorentinától, a negyedik mesterhármasát lőtte a Serie A-ban, ezzel az egyedüli játékos az olasz bajnokságban, aki az elmúlt három szezon mindegyikében lőtt egy mesterhármast, és a 2017 nyara óta szerzett négy triplával a legjobb is Olaszországban. Sőt, Európában sem áll rosszul: 2018 kezdete óta csak Sergio Agüero (6) és Lionel Messi (7) lőtt több mesterhármast nála bajnoki mérkőzésen az öt topligában.

A Torino a hajrára teljesen szétesett, előbb Armando Izzo kapott piros lapot második sárgával a 76. percben, majd a 89.-ben Saša Lukićot is kiállították – ekkorra már 7-0 volt, Luis Muriel lőtt három perc alatt kettőt a második piros lap előtt.

Torino-Atalanta 0-7

Érdekesség egyébként, hogy az Atalanta fennállása óta 8-szor szerzett idegenben legalább 5 gólt a Serie A-ban, ebből 6 azután jött, hogy 2016-ban kinevezték Gian Piero Gasperinit vezetőedzőnek. A 7-0-s eredmény viszont mindkét fél szempontjából történelmi, a Torino sosem kapott még 7 gólt hazai pályán bajnokin, az Atalanta pedig sosem lőtt még idegenben 7-et.

.

Eredmények

Rovatok