Index Vakbarát Hírportál

Finisben az MU és az Atlético, Ajax-csatárt akar a Barca

2020. január 29., szerda 08:19

Péntek este zárul a januári igazolási szezon a futballban, a nagy klubok keményen dolgoznak kiszemeltjeik megszerzésén. Sőt, kedd este két rég óta húzódó igazolás is véglegesedhetett:

A United hetek óta alkudozott a 25 éves portugál támadó középpályásról, de állítólag csak az után tudott megállapodásra jutni a lisszaboni Sportinggal, hogy a Barcelona is bejelentkezett. Végül 55 millió eurós alapban egyeztek meg az angolok és a portugálok, amelyhez jöhet plusz 5+5 millió euró, ha a futballista megfelelő számú meccsen szerepel és a United bejut a Bajnokok Ligájába. Illetve még 15 millió, ha az angolok megnyerik a BL-t, Bruno Fernandes pedig Aranylabdát kap - erre a kettőre azért meglehetősen gyér az esély a következő években.

Egyszerűbben alakult a Cavani-üzlet, az Atletico első ajánlatát visszadobta a PSG, de a spanyolok emeltek az összegen, és a 15 millió eurós transzferdíjra már rábólintottak a párizsiak.

A Barcelonánál még bőven dolgoznak az erősítés érkezésén, náluk a körülmények kényszerítik a klubot arra, hogy igazoljon. Kissé abszurd, mert a nyáron összesen 200 millió eurót költöttek két új kulcsemberre, Frenkie De Jongra és Antoine Griezmannra, ráadásul az ősszel kissé váratlanul feltűnt a 17 éves Ansu Fati is, aki már most képes megállni helyét a felnőttek között.

Csakhogy Luis Suarez pár hete megsérült, legalább három hónapra kidőlt, a szombati, Valencia elleni meccsen pedig nyilvánvalóvá vált, hogy Suarez távollétében Messi maradt az egyetlen kapura veszélyes támadó: Griezmannt észre se lehetett venni a pályán, nem hogy helyzetbe került volna. A padról meg nem volt kit behozni, mert egyetlen csatár sem maradt. A Valencia 2-0-ra győzött.

A Sport.es szerint a kudarc után a Barcelona ráment a Valencia csatárára, Rodrigóra, aki csereként játszott jelenlegi klubjában a hétvégén. A támadó el is utazott Barcelonába egy előzetes orvosi vizsgálatra, majd kedd este váratlanul megszakadtak a tárgyalások, a biznisz kútba esett. Ezek után a Barcelona az Ajaxhoz fordult Dusan Tadicért, de itt a megállapodás még arrébb van.

A Barca közben értékesített is, a saját nevelésű, ősszel több meccsen is pályára lépő Carles Perezt eladta a Romának.

Rovatok