Index Vakbarát Hírportál

A 17 éves szupertehetség szállította a győzelmet a Barcelonának

2020. február 2., vasárnap 23:03

A Levante 2019 novemberében csúnyán megtréfálta a Barcelonát, hazai pályán 3-1-re győzték le Messiéket. Volt tehát miért visszavágnia Quique Setién csapatának a spanyol bajnokság 22. fordulójának vasárnapi játéknapján. 

 A 30. percig csendesen csordogált a meccs, a Barcelonának csupán kisebb helyzetei akadtak. Ekkor villant egyet Messi; zseniális labdát adott a 17 éves szupertehetségnek, Ansu Fatinak, aki a kapuig gyalogolhatott a labdával, majd higgadtan értékesítette a ziccert. 

Két perc múlva két gólra nőtt a Barcelona előnye. Megint Ansu Fati volt eredményes, bár a gólhoz kellett a Levante kapusának hibája is. Hiába jött közelről a lövés, abból a szögből nem szabadott volna gólt kapni. 

A 17 éves csatár először duplázott a felnőttek között. 

Nem játszott rosszul a Levante sem, több helyzetük is volt a második félidőben, de ezeket rendre elpuskázták. Egészen a 92. percig: a Barca-nevelés Ruben Rochina szépített egy átlövés után. A Barcelona kapusa,  Marc-Andre Ter Stegen hiába reklamált lest, a visszajátszáson látszott, hogy szabályos volt a gól. Az egyik Levante-játékos zavarhatta meg, ezért sem tudta védeni a középre tartó labdát. 

 Győzelme ellenére a Barcelona továbbra is második a bajnokságban, a Real Madrid három ponttal előzi meg őket. A Levante maradt a 13. helyen. 

További eredmények, La Liga 20. forduló vasárnapi játéknap:

Rovatok