Index Vakbarát Hírportál

Mint egy balett-táncos, úgy állt bele a kapáslövésbe a 37 éves gólkirály

2020. február 3., hétfő 23:52

0-2-ről felállt, mégis veszített az olasz futballbajnokság hétfő esti meccsén a Sampdoria, amelyet a Napoli vert 4-2-re.

A vendégek már a 3. percben vezettek Milik fejesével, a 16.-ban meg már két góllal mentek, miután Elmas is betalált, lábbal, közelről.

A Samp szenzációs Quagliarella-góllal kezdett magához térni, a 37 éves csatár, az előző Serie A-szezon gólkirálya, bámulatos kapásgólt rúgott. Szebb mozdulattal képtelenség labdát ellőni, a test- és lábtartást, illetve a bedőlést tanítani sem lehet, elegánsabban kivitelezni a mozdulatot lehetetlen. Mint egy balett-táncos, úgy állt bele a lövésbe a végén.

Még mindig csak a 26. percben jártunk, és a második félidő közepére vissza is jött a meccsbe a Sampdoria, Gabbiadini egyenlített büntetőből a 73. percben.

Quagliarellát a 75.-ben, 2-2-nél cserélte le Claudio Ranieri edző, a hajrát viszont nem bírta csapata, Gattuso Napolija a végén begyűrte őket: a napokban a Leipzigtől igazolt Diego Demme és a klubcsúcsra törő Dries Mertens is betalált. A belga gólja is zseniális volt, a kapus messzire kijött, ő pedig köszönte, és a fejek fölött visszacsavarta a labdát az üres kapuba.

A Napoli a győzelemmel is csak a 10. helyen áll a bajnokságban, a Samp mindössze 16., maradt négy pontnyira a kiesőzónától.

Rovatok