Index Vakbarát Hírportál

16 méterről fejelt öngóllal nyertek a Liverpool-tinédzserek

2020. február 5., szerda 09:04 | aznap frissítve

Ahogy azt Jürgen Klopp edző előre megmondta, a Liverpool az első csapat egyetlen tagja nélkül állt ki a harmadosztályú Shrewsbury elleni újrajátszásra az FA-kupában kedd este. Az első meccs 2-2 lett, majd a héten elkezdődött a Premier League-ben a rövidke téli szünet, amelyre a német edző el is engedte profijait, maga is csak laptopján követte a mérkőzést.

Maradtak az ifik, aki két hónapja egyszer már játszottak a nagyok helyett: akkor a Ligakupában helyettesítették a Klub-vb-n fellépő Kloppékat, és 5-0-ra kikaptak.

A Shrewsbury azért jóval szelídebb ellenfél volt, nem is tudott gólt rúgni a liverpooli tinédzsereknek az Anfielden. Igaz, liverpoolitól gólt sem kapott, de jött Ro-Shaun Williams fejese, amely döntött: 16 méterről fejelte át a labdát saját kapusa fölött a védő, öngólt vétett.

A Liverpool továbbjutott, így a következő körben visszatérhetnek a nagyok.

Hosszabbításban ment tovább a Newcastle United, amely az Oxford United ellen már 2-0-ra vezetett, de a hazai csapat az utolsó negyedórában kiegyenlített. Végül a hosszabbításban Saint-Maximin lőtt nagy gólt, így 3-2-re győzött az NU.

Ott van a 16 között, és a Manchester Uniteddel játszik Wayne Rooney másodosztályú klubja, a Derby County is, amely 4-2-re verte a Northampton Townt. Rooney a negyedik gólt szerezte, büntetőből. A nyolcaddöntő a Uniteddel Derbyben lesz, Rooneyt biztosan szeretettel fogadja a vendégközönség: pár éve nagy kedvenc volt a manchesterieknél, 13 évet töltött a klubnál, melynek gólkirálya lett.

Rovatok