Index Vakbarát Hírportál

2-0-ról fordítva nyert az Inter a milánói derbin

2020. február 9., vasárnap 23:08

Fordulatos meccset hozott a milánói derbi az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában: két gólos hátrányból fordítva, 4-2-re nyert az Inter az AC Milan ellen. 

Az első félidőt még az AC Milan nyerte; a 40. percben Ante Rebic, majd 5 percre rá a korábban az Interben is megforduló Zlatan Ibrahimovic szerzett gólt. Mindkét találat szerencsés körülmények között, az Inter-védők bénázásával született.

Ibrahimovic gólja, amivel 2-0-ra vezetett az AC Milan:

A második félidő elejét megnyomta a kétgólos hátrányban játszó Inter. A horvát Marcelo Brozovic az 51. percben egy távoli kapáslövéssel szépített, három perc múlva Matias Vecino egyenlített.

Brozovic gólja, amivel szépített az Inter:

A 70. percben a holland Stefan de Vrij egy szöglet után fejelt gólt, ezzel már 3-2 volt az Internek. A Milannak is voltak helyzetei, Ibrahimovic egészen kapufáig jutott, de többre nem futotta. A hosszabbítás perceiben megint az Inter tudott gólt rúgni: ezúttal Romelu Lukaku volt a gólszerző a Chelsea-ből igazolt Victor Moses beadása után. A belga csatár 17. gólját szerezte a bajnokságban. 

Az Inter győzelmével beérte és megelőzte a Juventust, miután Cristiano Ronaldo csapata szombaton 2-1-re kikapott a Hellas Veronától. Mindkét csapatnak 54-54 pontja van, de az Internek jobb a gólkülönbsége, ezzel vezeti a bajnokságot. Nagyon szoros az élmezőny, a harmadik helyen álló Lazio mindössze egy pontra van tőlük. 

További eredmények, 23. forduló vasárnapi játéknap:

Rovatok