Index Vakbarát Hírportál

Klinsmann: Öngyilkos küldetésen voltam

2020. február 12., szerda 13:21

Váratlanul távozott Jürgen Klinsmann kedden a Hertha BSC futballklub kispadjáról. Bár az eredményei csapnivalóak voltak, 10 meccsből csak hármat nyert meg, az utóbbi öt meccsből csak egyet, a helye még biztosnak tűnt, de lemondott.

Azzal indokolta lépését, hogy a vezetőség, amely november végén felkérte őt, nem támogatta rendesen. Ennek ellenére aztán a Bildnek adott interjújában már a játékosoknak is odaszólt.

"Öngyilkos küldetést vettem át. Egyetlen meccsen se kaptam vissza, amit reméltem. Az edzői stáb stabilizálta a csapatot, és elmozdította a kieső helyektől" - nyilatkozta.

A Hertha a vele töltött 10 meccs után valóban kevésbé van közel a kieséshez, de a 15. hely, hat pontra az osztályozós- és kiesőhelyektől közel sem életbiztosítás.

A nagyobb problémája persze egyértelműen a fejesekkel volt, akik nem hagyták, hogy egyedül döntsön az igazolásokról, legalábbis szavaiból ezt lehet kivenni:

Szerintem az edzőnek teljes körűen kell kötelezettséget vállalnia a munka sportrészéért, és így az átigazolásokat is neki kell ellenőriznie, úgy mint Angliában. Ez nagyobb erőt adna a posztnak. Az elmúlt hetekben túl sok energiám ment el mellékügyekre. Ha edzőként a csapatért vagyok felelős, akkor minden energiámat a kerettel folytatott munkára akarom fordítani.

Fontos megjegyezni, hogy a Hertha januárban négy új futballistát is szerződtetett, összesen úgy 75 millió euróért. Ennél egyetlen klub sem költött ebben a transzferidőszakban, nem csak Németországban, sehol a világon.

Klinsmann 76 napig volt a Hertha trénere, teljesen nem távozik, azonnal jelezte, az egyesület igazgatósági tagjaként marad, azt a pozícióját megtartja.

Játékosai leginkább meglepettek voltak, mint szomorúak, de senki nem panaszkodott az 55 éves edzőre, sőt. A lényeget a holland Javairo Dilrosun mondta ki, ez adja vissza legjobban a Hertha mostani helyzetét: "Nagyszerű személyiség távozott, de káosz maradt körülöttünk. Nyernünk kell szombaton, hogy lenyugodjanak a dolgok."

A Hertha szombat délután a tök utolsó Paderbornnal játszik, idegenben.

Rovatok