Index Vakbarát Hírportál

Petry Zsolt: Akinek főnöke van, számoljon vele, hogy elküldik

2020. február 12., szerda 15:04

Jürgen Klinsmann keddi távozása után újra Petry Zsolt lett a Hertha BSC futballklub kapusedzője. 

Klinsmann november végén, amikor kinevezték, azonnal megvált Petrytől, és Andreas Köpkét tette a helyére az év végéig, de a volt magyar válogatott kapus 2020-ban sem térhetett vissza a profik mellé. 

"Nem szabad, hogy a játékosok munkája attól függjön, hogy ki az edző" - mondta a szerdai edzés után Petry, aki 2015-től dolgozik a Herthánál, és amikor Klinsmann leváltotta, az utánpótláshoz került.

Klinsmann távozása után az egyik játékos azt nyilatkozta, "káosz van" a Herthánál. Most, hogy újra a nagycsapatnál van, Petry is beszélhetett a hangulatról.

Nincs rossz hangulat, de eufória sem. Mindenki tudja, hogy dolgoznia kell, függetlenül attól, hogy ki ül a kispadon. Ezzel együtt nagyon jó volt újra látni a srácokat.

Az 53 éves kapusedző szerint egy tréner pályafutása során előfordul, hogy elmozdítják a posztjáról: "Amíg van az embernek felettese, számolni kell vele, hogy eltávolítják a pozíciójából. A főnök másként döntött, ezt el kell fogadni, és tiszteletben kell tartani". 

Klinsmann kedden jelentette be váratlanul, hogy lemond. Utódja átmenetileg eddigi másodedzője, Alexander Nouri lesz. A Hertha 14. a Bundesligában, hat ponttal és két hellyel a kiesőzóna fölött, így még messze a biztos bentmaradástól.

Rovatok