Index Vakbarát Hírportál

Klopp: Én csak az ovizsaru vagyok Simeonéhoz képest

2020. február 18., kedd 10:15

Kedden folytatódik a két és fél hónapja pihenő Bajnokok Ligája, a nyolcaddöntők első napján két nagy meccset rendeznek:

Különösen előbbit előzi meg nagy érdeklődés, mert a futballvilág két szenvedélyes egyénisége, Jürgen Klopp és Diego Simeone csap össze a kispadon. A párharc esélyese a Premier League-et 25 ponttal vezető Liverpool, de a madridi odavágón bármi megtörténhet. Még akkor is, ha Simeone talán leggyengébb szezonját futja az Atletivel, csak negyedikek a bajnokságban, 13 ponttal az élen álló Real Madrid mögött.

Klopp a meccset felvezető sajtótájékoztatóján hosszasan dicsérte Simeonét, aki szerinte 2011-es érkezése óta feltámasztotta az Atleticót, és még ennyi idő után is motivált maradt. Majd kettejük hasonló mentalitásáról beszélt.

Az emberek azt mondják, hogy nagyon át tudom érezni a meccset a kispadnál, de ha én vagyok mondjuk ebben a négyes szinten, akkor Diego a 12-esen van. De tényleg, én az ovizsaru vagyok hozzá képest. Több mint nyolc év után is ilyen érzelmi szinten lenni, ez abszolút lenyűgöző

- magasztalta az ellenfelet Klopp.

Azt is kifejtette, mennyire nehéz Simeone Atletije ellen játszani.

"Az ő csapatai mindig világszínvonalúan szervezettek, igazi gépezetet épít fel, emiatt ő az egyik legjobb a világon. Párszor már játszottunk egymás ellen, üzentünk is egy-egy nagy győzelem vagy vereség után, de igazán nagy meccsen most találkozunk először, érdekes lesz."

Arra, hogy mik a különbségek köztük, Klopp annyit felelt: "Nem ismerem elég jól ahhoz, hogy különbségekről beszéljek, annyi biztos csak, hogy ő világklasszis volt játékosként, én pedig nem". 

Mindkét keddi BL-nyolcaddöntő este 9-kor kezdődik.

A Liverpool elképesztő BL-rekordja

 

A címvédő Liverpool első csapatként már biztosította helyét a Bajnokok Ligája 2020-21-es idényében. Klopp csapata azzal vált biztos résztvevővé, hogy hétfő este a Manchester United 2-0-ra legyőzte - idegenben - a Chelsea-t. A Liverpool, amely 76 ponttal veretlenül vezeti a bajnokságot, biztosan az első négyben végez a Premier League-ben. 36 pont az előnye az ötödik Tottenhammel szemben amikor még 12 forduló van hátra. A következő fordulóban a negyedik Chelsea az ötödik Tottenhammel játszik, azaz a két csapat közül legfeljebb az egyik előzheti meg a Liverpoolt. (MTI)

Rovatok