Index Vakbarát Hírportál

Nem mosom ki a mezemet, amiben megöleltem Messit

2020. február 23., vasárnap 09:11

A szombati 5-0-ra nyert spanyol bajnokin mutatkozott be a Barcelona soron kívül igazolt középpályása, Martin Braithwaite, aki elég gyorsan beilleszkedett, a negyedik gól előtt ő adta a gólpasszt és az ötödik előkészítésében is benne volt. 

„Messi gratulált nekem, nagyszerű fickó, aki megpróbált kényelmes helyzetbe hozni a pályán azzal, hogy gyakran passzolt nekem. Nagyon boldog vagyok, hogy az első gólpasszomat adhattam Leónak" – nyilatkozta a dán középpályás, aki 3-0-s vezetés után, a 72. percben állt be csereként a Barcelonába. 

A klub edzője, Quique Setién is elégedett volt a látottakkal. „Braithwaite többet tett, mint vártam. Sokkal többet. Őszintén szólva, egy rendkívüli igazolást hajtottunk végre. Tökéletesen adaptálódni fog ahhoz, amit tenni akarunk, két gólban is benne volt, és nagyon jól érti a játékot."

Braithwaite-et a Leganéstől szerezte meg a Barcelona, miután különengedélyt kapott a spanyol szövetségtől az átigazolásra. A katalán klub több támadója megsérült, Luis Suárez és Ousmané Dembelé is hosszabb távra kidőlt. 

Barcelona szombati győzelmével és a Real Madrid vereségével újra vezeti a spanyol bajnokságot, két ponttal megy az 53 pontos Real előtt 25 forduló után.

(via BBC)

Rovatok