Index Vakbarát Hírportál

A Napoli-Inter kupaelődöntőt sem rendezik meg

2020. március 4., szerda 14:42

A Juventus-AC Milan mellett a másik elődöntőt, a Napoli-Inter meccset is elhalasztják az Olasz Kupában a koronavírus-járvány miatt. A meccset csütörtökön rendezték volna Nápolyban, még nincs hír arról, mikor pótolják majd. Ugyanez igaz a Juventus és az AC Milan meccsére is, azt szerdán játszották volna. 

A halasztásról a nápolyi önkormányzat döntött. Megoldásként felmerült, hogy zárt kapuk között játsszák le az elődöntőt, de ebbe a La Gazette dello Sport szerint a Napoli elnöke, Aurelio de Laurentiis nem ment bele. Az elődöntő első meccsén a Napoli nyert 1-0-ára. 

 Olaszországban a legutóbbi két bajnoki fordulóban is halasztottak több mérkőzést, csütörtökön az Internazionale nézők nélkül fogadta az Európa Ligában a bolgár Ludogorecet, az olasz csapatok érintettsége miatt pedig már jelezték a spanyol hatóságok, hogy a március 10-i Valencia–Atalanta BL-visszavágót, illetve a március 19-i Getafe–Internazionale Európa Liga-visszavágót zárt kapuk mögött kell megrendezni az olasz szurkolók jelentette kockázat miatt.

 Olaszországban keddre 79-re nőtt a járvány halálos áldozatainak száma, a fertőzötteké pedig 2063-ra.

Rovatok