Index Vakbarát Hírportál

Világbajnokkal együtt került a forduló válogatottjába Sallai Roland

2020. március 10., kedd 14:21

A magyar válogatott és a Freiburg szélsője, Sallai Roland 438 nap után volt ismét eredményes a Bundesligában. Az elismert német szaklap, a Kicker a forduló válogatottjába helyezte osztályzata alapján a játékost. A Kickertől 2-es érdemjegyet kapott, ennél kettő jobb van, a másfeles és az egyes.

Sallai most először került a legjobb tizenegy közé, a másik szélső egyébként csapattársa lett, Vincenzo Grifo, aki beívelte a gól előtt a szögletet. A forduló válogatottjában helyet kapott a világbajnok Mats Hummels és a válogatott hátvéd Jonas Hector is, aki hatalmas gólt rúgott 20 méterről.

Sallai a Sport1 Germánia című műsorában elmondta, a szurkolókhoz ment a meccs végén, akik őt éltették, velük együtt kellett énekelnie, és a nevét skandálták.

A mellőzésem még jobban megerősített mentálisan. Negatív volt ez, de pozitívan jöttem ki belőle. Ez időszak alatt is rengeteget beszélt velem az edzőm, és azt láthatta, hogy nem tetszettek nekem ugyan a döntései, de nagyon sokat edzettem pluszban azért, hogy vissza tudjam verekedni magam a csapatba. 

A forduló legjobbja egyébként a leverkuseni Paulinho lett.

Rovatok