Index Vakbarát Hírportál

A győri polgármester megállapodott a Győri ETO-val: irány az NB I.

2020. március 11., szerda 09:13

Nyugvópontra érkezett a győri polgármester, Dézsi Csaba András és a Győri ETO futballklub vitája, az üzengetés után megállapodtak a felek.

Dézsi Csaba András a múlt héten többször is kritizálta az NB II.-es futballklubot, hogy szerinte a játékosok nem profik, a teljesítményüket nem lehet munkának nevezni, játékuk szívtelen, lelketlen. A sarkos vélemény mellett fontosabb volt, hogy a város nem akart 290 millió forintos támogatást nyújtani a Győri ETO-nak.

A hétvégén a Győri ETO elnöke, Mányi József ennek hatására beadta felmondását. Akkor azt írta, hogy városi támogatás nélkül is tud működni a klub, de szerinte a vitának nem a mostani csapatról és személyéről kellene szólnia, hiszen a 116 éves múltra visszatekintő klub Győr részének tekinthető.

A klub most közleményt adott ki, amelyben arról írnak, Dézsi és Mányi közös célja, hogy az utánpótlásra építve az ETO maga mögött hagyja a nehéz időszakot, és visszatérjen az NB I.-be. Dézsi azzal érvelt, hogy az ETO eleve kap a győriek pénzéből, hiszen a kiemelt központi akadémiai támogatás befizetett adókból jön össze.

Az ETO-val abban is megállapodtak, hogy a klub felvállalja a Győri Ovifoci Klub támogatását.

Rovatok