Index Vakbarát Hírportál

A győri polgármester alpári túlbuzgómócsingnak nevezte Orbán kedvenc sportújságíróját

2020. március 11., szerda 12:10

Fideszes polgármesterek körében nemigen volt még példa arra, hogy valaki szembe menjen Orbán Viktor szent hóbortjával, a profi futball eredményekhez és teljesítményhez nem kötött közpénztámogatásával. Győr nemrég megválasztott polgármestere, Dézsi Csaba András most pont ezt teszi, ráadásul egyre nagyobb lendülettel.

A Szemlélek magazinnak adott interjúban ismét hosszan beszél arról, hogy miért nem tartja indokoltnak a város bevételeiből támogatni a „lelketlen, eredménytelen, küzdelem nélküli játékot”, amit az ETO produkál. Az interjú pár napja készült, azóta a város és az NB II.-ben eddig nem különösebben fényesen teljesítő klub már meg is állapodott, hogy az utánpótlásra építve az ETO megpróbál kikecmeregni a gödörből, és a klub támogatja a Győri Ovifoci Klubot. Pluszpénzt azonban a város eszerint továbbra sem ad a klubnak.

Mielőtt rátérnénk a mai polgármesteri interjú legérdekesebb részére, röviden idézzük fel az ide vezető utat.

Válaszul a győri polgármester a mai interjúban ezt mondta Szöllősiről:

„Olvastam az írást és meglepődtem. Azt hittem, hogy a sporttal összefüggésben a Győri ETO felnőtt focistáinak utóbbi időszakban nyújtott teljesítményénél már nem tapasztalok gyengébb ..., hát, nehezen mondom ki, hogy munkát. Külön megdöbbentő, hogy ez az ember egy ilyen patinás újság főszerkesztője lehet. Azt pedig nagyon remélem, hogy ha valóban „nagykövet”, akkor ez az állapot nem tart már sokáig az életében, mert ebben a kinevezett pozícióban nem engedheti meg magának senki, hogy ilyen alpári módon fogalmazzon.

Ráadásul úgy írogat összevissza, hogy az alapvető újságíró etika szabályait sem tartja be, hiszen tényszerűen teljesen tájékozatlan. Egy igazi „túlbuzgómócsing”, aki feltehetően soha nem volt túl erős a sportban sem.”

Dézsi a Szemléleknek egyebek mellett a győri polipról, Orbán Viktorról, az új városvezetésről és az ellenzékről is beszélt.

Rovatok