Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: A világ minden csapata szenvedne ennyi sérülttel

2020. március 11., szerda 10:00

A Tottenham Hotspurt kedden 3-0-s vereséget szenvedett az RB Leipzigtől, és 4-0-s összesítéssel ki is esett a Bajnokok Ligájából. A Tottenham edzője, José Mourinho szerint a világon nincs olyan klub, ami meg tudott volna birkózni annyi sérülttel, mint amennyi nekik van.

A Tottenhamból olyan kulcsjátékosok hiányoztak a csatársorból, mint Szon Hungmin vagy Harry Kane, de Ben Davis, Davinson Sanches és Sissoko sem tudott játszani.

„Nehéz nekem a sérülésekről beszélni, de miért akarnák, hogy másról beszéljek, amikor a nyilvánvaló problémáink a sorozatos sérülésekből ered. Játsszunk egy kicsit, képzeljék el a mai Leipzigot Sabitzer, Schick és Werner nélkül. Gondolják, hogy így nyertek volna? Vagy egy másik példa, a Liverpool Szalah, Mané és Henderson nélkül, vagy a Barcelona Griezmann, Messi, Suárez és Piqué nélkül, de végigmehetnék a világ összes csapatán. Azt hiszem, a világ összes klubja szenvedne akkor, ha az öt vagy hat legfontosabb játékosa hiányozna. Mi nem egy versenyképes csapat vagyunk jelenleg, hanem futballisták egy csoportja, akik játékra alkalmas állapotban vannak, és belőlük próbáltunk meg csapatot alkotni " – mondta Mourinho a meccs utáni sajtótájékoztatón.

A Tottenham edzője azt is mondta, hogy az összes lipcsei cserejátékos befért volna kedden az ő kezdőjébe. Mourinho persze azt is elismerte, hogy nemcsak a sérültek jelentik a problémát csapatánál.

A Tottenham jelenleg elég távol van attól, hogy jövőre is indulhasson a BL-ben, az angol bajnokságban csak a nyolcadik, hétpontos hátrányban van a negyedik, BL-t érő helyen álló Chelsea-hez képest.

Rovatok