Index Vakbarát Hírportál

Az egész PSG rászállt Haalandra a BL-továbbjutás után

2020. március 12., csütörtök 10:12

Szerda este sima, 2-0-s győzelemmel megfordította a párharcot a francia Paris Saint-Germain a német Borussia Dortmund ellen hazai pályán (zárt kapuk mellett), és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A mérkőzés végeredménye már az első félidőben kialakult, előbb Neymar, majd Juan Bernat talált be. Neymar a gólja után egyből visszavágott a mérkőzés előtt üzengető dortmundi csatárnak, Elring Haalandnak, lemásolva a norvég játékos jellegzetes gólörömét, majd az ünneplést a teljes PSG megismételte a továbbjutás után.

Haaland a nyolcaddöntő előtt azzal üzent a PSG-nek Párizsra utalva, hogy  „Az én városom, nem a tiétek”, ez bőszíthette fel a franciákat, akik jól szórakoztak a norvég tehetség kigúnyolásán.

„Azt akartam, hogy pontosan azzal az energiával lépjünk majd pályára. A mérkőzésen végig úgy játszottunk, mint egy csapat: megbízhatóan és egymást segítve” – nyilatkozta a győzelem után a PSG vezetőedzője, Thomas Tuchel.

A PSG története során hatodszor jutott BL-negyeddöntőbe, legutóbb viszont erre 2016-ban volt példa, mert az elmúlt három kiírásban a nyolcaddöntőben búcsúzott. Presnel Kimpembe, a csapat 24 éves védője elmondta: tanultak a korábban elkövetett hibáikból.

Rovatok