Index Vakbarát Hírportál

Ennyi értelme van a zárt kapunak: meccs után a szurkolók között ugrált a PSG-játékos

2020. március 12., csütörtök 10:50

Olaszországban és több más országban leállt a futballbajnokság, az Európa Ligában csütörtökön két mérkőzés (Sevilla-Roma és Internazionale-Getafe) is elmarad a koronavírus miatt, ami a Bajnokok Ligájában (és több nemzeti sorozatban) is zárt kapus mérkőzéseket eredményezett.

A kapuzárásnak viszont nem sok értelme van egyéb intézkedések nélkül, ezt kedden a Valencia–Atalanta mérkőzés után is lehetett látni, amikor az emberek óriási tömegbe verődtek az utcán a zárt kapus stadion közelében, szerdán pedig hasonló jeleneteket lehetett látni Párizsban a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund nyolcaddöntője után.

A helyzetet fokozta, hogy a franciák védője, Layvin Kurzawa, aki azok után, hogy társaival a stadion oldalán kihajolva ünnepelt, hogy legalább valamit lássanak belőlük, nem állt meg ennyinél, és lement a szurkolók közé ugrálni, fittyet hányva az esetleges fertőzésveszélyre.

Kurzawa döntése elég meggondolatlan annak fényében, hogy kedden egy csapattársát, a szerdai meccsen csereként beálló Kylan Mbappét kellett elküldeni koronavírustesztre (negatív lett, ezért is játszott), illetve, hogy a Juventus egyik védője már igazoltan koronavírusos, ami miatt veszélybe került a csapat jövő heti BL-nyolcaddöntős visszavágója is.

(Borítókép: A Borussia Dortmund elleni 2-0-s győzelmet ünneplő Paris Saint-Germain-játékosok 2020. március 11-én. Fotó: Samuel Boivin / NurPhoto / Getty Images Hungary)

Rovatok