Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea angol válogatott játékosa is elkapta a koronavírust

2020. március 13., péntek 08:23

A Chelsea 19 éves angol válogatott játékosa, Callum Hudson-Odoi is elkapta a koronavírust, írja a klub közleménye.

A klub meghozta a szükséges óvintézkedéseket, a Hudson-Odoi-jal közvetlenül érintkező csapattársait, az edzői stáb tagjait, valamint a Chelsea háttérstábjának egyes tagjait házi karanténba küldték.

Ez érinti a Chelsea teljes első keretét, és a vezetőedző Frank Lampardot is.

A csapat edzőközpontjának egy épületrész határozatlan időre lezártak, azonban azok a  klubalkalmazottak, akik nem voltak közvetlen kapcsolatban a játékossal, hamarosan visszatérhetnek dolgozni. A Chelsea stadionját, a Stamford Bridge-et nem kellett bezárni.

Hudson-Odoi hétfőn reggel mutatott influenzaszerű tüneteket, koronavírustesztet végeztek rajta, aminek csütörtök este lett pozitív az eredménye. Az állapota jó, és amilyen gyorsan csak lehet, vissza akar térni az edzőpályára.

Csütörtökön az Arsenal vezetőedzőjének, Mikel Artetának lett pozitív a koronavírustesztje, ami után a Premier League azonnali tanácskozásra hívta össze péntekre a klubok képviselőit. Várhatóan ekkor fognak dönteni az angol bajnokság felfüggesztéséről is.

A történtek után teljességgel kizárható, hogy szerdán le tudnák játszani a Bayern München-Chelsea Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját. Csütörtökön hivatalos lett, hogy a keddi Manchester City-Real Madrid és a Juventus-Lyon nyolcaddöntőket sem játsszák le, mivel a Real Madrid és a Juventus játékosai is karantén alatt vannak.

Szerdáról csütörtökre 134 fővel, 590-re nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma Nagy-Britanniában. 491-en Angliában, 60-an Skóciában, 20-an Észak-Írországban és 19-en Wales-ben fertőződtek meg. A gyors terjedés miatt várhatóan a brit kormány stratégiát vált, és mostantól a fertőzés terjedésének csökkentésére koncentrál majd. Skóciában mindenesetre felszólították a szervezőket, hogy az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket töröljék a programok közül.

Rovatok