Index Vakbarát Hírportál

Átverés, hogy Cristiano Ronaldo kórházakká alakítaná át a szállodáit

2020. március 15., vasárnap 12:13

A spanyol Marca egyik cikkére hivatkozva több külföldi és magyar újság is megírta, hogy a Juventus portugál labdarúgója, Cristiano Ronaldo a lisszaboni és madeirai szállodáját kórházakká alakítja át a saját költségén, hogy ott majd koronavírus-fertőzötteket ápolhassanak. Sőt, még az orvosok és ápolók bérét is ő fizeti.

Mindez nem igaz.

A Marca egy harmincezer követővel rendelkező portugál Facebook-oldal, az Arena Desportiva egyik szombati bejegyzésére hivatkozott, amiről egy fotót is készítettek. Ebben a portugál újság egy nonprofit alapítvány vezetőjére, Paula Carvalhóra hivatkozva állította azt, hogy Ronaldo kórházakat csináltat a szállodáiból. Egy nappal később az Arena Desportiva egy másik bejegyzésben közölte, hogy az információval megvezették őket. Bár próbálták megerősíttetni az információjukat másvalakivel is Ronaldo közeléből, azonban ez nem sikerült nekik, de elég hihetőnek gondolták a hírt, így leközölték.

Cristiano Ronaldo jelenleg is házi karanténban van, miután az olasz válogatott csapattársának, Daniel Ruganinak pozitív lett a koronavírustesztje.

Rovatok