Index Vakbarát Hírportál

Kirabolták a Tottenham játékosának otthonát, miközben ő a BL-meccsen volt

2020. március 15., vasárnap 17:12

Ismeretlen tettesek kirabolták Jan Vertonghen londoni otthonát, mialatt a Tottenham Hotspur labdarúgója Lipcsében szerepelt kedden a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, írja az MTI.

A 118-szoros belga válogatott védő hampsteadi házába négy maszkos férfi hatolt be néhány perccel nyolc óra előtt, éppen amikor az RB Leipzig-Tottenham-meccs kezdődött. Vertonghen felesége, Sophie de Vries és két gyermekük is a otthon volt. A rablók szúrófegyverekkel érkeztek, értéktárgyakat raboltak el, majd elmenekültek. Személyi sérülés nem történt, a rendőrség nyomoz a tettesek után, azonban még senkit nem vettek őrizetbe.

Az elmúlt időszakban megszaporodott a labdarúgókkal szemben elkövetett bűncselekmények száma Londonban, írja a Guardian. Néhány héttel korábban A Crystal Palace francia játékosának, Mamadou Sakhónak a wimbledoni lakását rabolták ki, ahogy tavaly májusban a Tottenham korábbi játékosának, Ronny Rosenthalnak is betörtek az otthonába. Júliusban az Arsenal két játékosára, Mesut Özilre és Sead Kolašinacra támadtak késsel az utcán, nem messze Vertonghen otthonától.

A Tottenham kedd este 3-0-ra kikapott a Gulácsi Péterrel felálló Leipzig otthonában a nyolcaddöntő visszavágóján, így a német együttes 4-0-s összesítéssel továbbjutott a BL negyeddöntőjébe. Vertonghen a kispadról nézte végig a mérkőzést.

Rovatok