Index Vakbarát Hírportál

Egy évvel elhalasztják a Copa Americát, a legnagyobb dél-amerikai futballtornát

2020. március 17., kedd 15:42

Kedden hivatalosan bejelentette a CONMEBOL, a dél-amerikai futballszövetség, hogy az idén június-júliusra, Argentínába és Kolumbiába tervezett Copa Americát egy év csúszással rendezik meg a koronavírus-járvány miatt. Június 12-én kezdődött volna a torna Argentínában, július 12-én lett volna a döntő Kolumbiában, ezek a dátumok 2021. június 11-re, illetve július 11-re módosulnak.

A Copa Dél-Amerika kontinensbajnoksága, olyan, mint Európának az Európa-bajnokság, amely szintén csúszik egy évet. A CONMEBOL mindig hív egy-két vendégrésztvevőt is, szerepelt már Japán, Ausztrália és Katar is az évek során.

Alejandro Dominguez, a CONMEBOL elnöke elkerülhetetlennek tartja a halasztást, melynek célja, hogy a vírus terjedését megfékezzék.

A Copa America a világ legrégebbi futballtornája, legutóbb tavaly rendezték meg Brazíliában, a házigazda válogatott győzött. A tornán az utóbbi években olyan világsztárok szerepelnek rendszeresen, mint Neymar, Lionel Messi, Luis Suarez vagy James Rodriguez, a brazil, az argentin, az uruguayi és a kolumbiai válogatott játékosai.

A FIFA elfogadta a CONMEBOL másik döntését is, hogy a 2022-es világbajnokságra kiírt selejtezők március végi nyitómeccseit elhalasszák.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok