Index Vakbarát Hírportál

A Juventus világbajnokát is elérte a koronavírus

2020. március 17., kedd 20:10

Tizenegyre nőtt a koronavírussal fertőzött Serie A-játékosok száma, miután közölte a címvédő Juventus, hogy a csapat francia középpályása, Blaise Matuidi is megbetegedett. Ezzel már két játékos kapta el a koronavírust a Juventusnál, Daniele Rugani volt az első játékos az olasz topligában, akit a betegséggel azonosítottak.

A 2018-ban a francia válogatottal világbajnok Matuidi, illetve csapattársa mellett mgé hat Sampdoria-játékos (Manolo Gabbiadini, Blucerchiati Morten Thorsby, Antonino La Gumina, Albin Ekdal, Fabio Depaoli és Bartosz Bereszynski), illetve három Fiorentina-játékos (Dusan Vlahovic, Patrick Cutrone és German Pezzella) fertőzött. A Samdoriánál és a Fiorentinánál is elkapta a vírust a csapatorvos.

Spanyolországban keddre derült ki, hogy a Valencia futballcsapatának több mint a harmada fertőzött.

Európában Olaszországban a legrosszabb a koronavírus-helyzet, a keddi adatok szerint már 31 506 fertőzött és 2503 halott van az országban.

(Borítókép: Blaise Matuidi, a Juventus francia középpályása. Fotó: TF-Images / Getty Images Hungary.)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok