Index Vakbarát Hírportál

Három Juventus-futballista idő előtt hazament a karanténból

2020. március 20., péntek 09:57

Március 11-én jelentették be, hogy az első topfutballista, a juventusos Daniele Rugani koronavírustesztje pozitív lett. A klub összes játékosa és mintegy 100 alkalmazottja azonnal kéthetes karanténba vonult. A hét elején kiderült, a csapat francia világbajnoka, Blaise Matuidi is elkapta a vírust. Majd a hét közepén kiszivárgott, hogy három másik sztárjuk, Gonzalo Higuain, Sami Khedira és Miralem Pjanic hazatért Argentínába, Németországba, illetve Boszniába.

Az olasz sajtó azonnal feltette a kérdést, hogyan lehetséges ez? – írja a Football-italia.net. Mindhármuknak ki kellett volna tölteniük az Olaszországban 15 napos karantént, csak utána távozhattak volna, az egyesület viszont korábban elengedte őket. Valószínűleg amiatt, hogy tesztjük negatív lett. Csakhogy már korábban kiderült, hogy az első, de van, hogy a második teszt sem mindig ad valós eredményt, az emberek állapota a két hét alatt változhat.

Csütörtökig 3405-en haltak meg a koronavírus miatt Olaszországban. Európában az olaszokat sújtja leginkább a járvány.

A Real Madrid csatára, Luka Jovic a spanyol fővárosból tért haza karanténjának lejárta előtt, Szerbiában felháborodtak ezen, akár le is tartóztathatják hazájában a játékost.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok