Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid karanténszegő futballistája világított rá, miért terjed könnyen a vírus a spanyoloknál

2020. március 20., péntek 11:37

Luka Jovic felzúdulást okozott Szerbiában, amikor kiderült, hogy idő előtt otthagyta a madridi karantént, és visszatért Szerbiába. Aztán ezt tetézte azzal, hogy hazai, kötelező 28 napos karanténját is megszegte, amikor kiment az utcára.

Felszólalt ellene a miniszterelnök, a belügyminiszter pedig jelezte, vele sem kivételeznek, megindítják ellene a szabálysértési eljárást. Jovic közleményben reagált a történtekre.

Mindenek előtt sajnálom, hogy én vagyok a fő beszédtéma ezekben a napokban, és hogy rólam szólnak a hírek, nem napjaink hőseiről, az orvosokról és az egészségügyi dolgozókról. Spanyolországban negatív lett a koronavírustesztem, emiatt úgy döntöttem, hazajövök Szerbiába, hogy segítsem a honfitársaimat, és hogy a családom közelében legyek. A hatóságok engedélyével távoztam. Amikor leszálltam Szerbiában, újra teszteltek, ismét negatív voltam. Sajnálatos, hogy pár ember nem végezte rendesen a munkáját, és nem adott nekem korrekt tájékoztatást arról, hogyan kell viselkedni az önkéntes elzárkózás idején

- magyarázkodott a csatár. Ha nem lenne elég, hogy a spanyolok simán elengedték a madridi karanténból, a játékos következő mondata után még inkább világossá válik, miért tartozik Spanyolország a koronavírustól leginkább sújtott országok közé:

"Spanyolországban (a karantén alatt) kimehettem a gyógyszertárba vagy a szupermarketbe vásárolni, ám idehaza ez tilos."

Jovic végül bocsánatot kért.

"Elnézést kérek mindenkitől, remélem, együtt túl tudunk jutni ezen az egészen. Drukkolok Szerbiának, tartsunk össze!"

Olaszország után Spanyolország a második legfertőzöttebb európai állam, csütörtöki adatok szerint itt eddig 17 395-en kapták el a koronavírust, 803 halálos áldozatról és 1107 gyógyultról tudnak. Szerbiában 97 fertőzött van jelenleg, halálos áldozat még nem volt.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok