Index Vakbarát Hírportál

A járvány ellenére közös edzéseket hirdetnek olasz futballklubok

2020. március 21., szombat 11:15

A koronavírus-járvány Európában Olaszországot sújtja legjobban, ahol minden arról szól, hogy izolálják magukat az emberek. ennek ellenére néhány Serie A-s futballklub már azt tervezi, hogy a jövő héten közös edzéseket tartanak a játékosoknak.

Olaszországban már több min 47 ezren fertőződtek meg, és 4032-en haltak meg a koronavírus miatt. Két északi tartomány, Bergamo és Lombardia a leginkább érintett, ezeket a területeket gyakorlatilag le is zárták, és kijárási tilalmat rendeltek el.

Az olasz sportélet március 9-én leállt, a futballmeccsek előbb csak zárt kapusak voltak, végül fel is függesztették a bajnokságokat. Több csapatnál, mint a Juventusnál, aFiorentinánál és a Sampdoriánál játékosok is elkapták a koronavírust. 

A veszélyt nem mindegyik csapat érzi, a Cagliari hétfőtől a játékosokat kisebb csoportba osztva megkezdi az edzéseket, míg a Napoli szerdán tartja meg az első közös tréninget. A hírek szerint a Lazio csapata is edzésbe áll. A három klubban közös, hogy a legfertőzöttebb területektől távolabb lévő városokban működnek. 

Az Olasz Játékos Unió elnöke, Damiano Tommasi szerint még veszélyes megkezdeni az edzéseket.

A tervek szerint a Serie A május 3-án fog újraindulni, valószínűleg a legtöbb meccs zárt kapuk mögött. 

(via Goal.com)

Rovatok