Index Vakbarát Hírportál

Rendőrök vitték el a PL-t megjárt perui focistát a kijárási tilalom megszegése miatt

2020. március 27., péntek 15:22 | aznap frissítve

Őrizetbe vették a perui rendőrök Nolberto Solanót, az Aston Villa, a West Ham United és a Newcastle United egykori futballistáját a kijárási tilalom megszegése miatt, írja a Mirror helyi lapokra hivatkozva.

Peruban március 15-én vezettek be szigorú korlátozásokat a koronavírus-járvány miatt, ezt azonban sokan nem veszik komolyan, eddig több mint 16 ezer embert tartóztattak le a tilalmak megszegése miatt. Az intézkedés értelmében este nyolc és reggel öt között számos városban egyáltalán nem szabad kimozdulni. A fennmaradó időszakban is csak vészhelyzet esetén lehet elmenni otthonról, vagy élelmiszert venni.

A 45 éves Solanót egy limai házibulin kapták el a rendőrök, a szomszédok szóltak a hatóságoknak, hogy a házban bömböl a zene és nagy társaság gyűlt össze. A futballista tagadta, hogy bulit tartottak volna, azt állította, csak átugrott a szomszédjához. A rendőrök a ház tulajdonosát és Solano szintén egykori focista barátját, Pablo Zegarrát is bevitték. 

A kijárási tilalmat megszegőket a rendőrök a letartóztatás után a rendőrőrsre szállítják, ahol néhány óráig fogva tartják őket, majd szabadon távozhatnak. Valószínűleg azért sem tartják be a peruiak a szabályokat, mert megszegésükért nem jár pénzbüntetés. Peruban eddig 480 koronavírusos beteget regisztráltak, 9 halálos áldozata van a járványnak. 

A 95-szörös perui válogatott Solano 1998 és 2008 között játszott a Premier League-ben, előtte megfordult az argentin Boca Juniors csapatában is. A visszavonulása előtt években perui és alacsonyabb osztályú angol csapatokban szerepelt. 

Rovatok