Index Vakbarát Hírportál

Több ezer adag étellel segíti a brit egészségügyi dolgozókat a Chelsea

2020. április 16., csütörtök 15:51

A Chelsea labdarúgócsapata 78 ezer adag ételt fog biztosítani a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) munkatársai számára, akik jelenleg a koronavírus-járvány megfékezésén küzdenek Nagy-Britanniában, írja az Evening Standard.

A klub hat héten keresztül, hetente 13 ezer adag ételt fog biztosítani, amit a csapat catering partnere juttat majd el öt londoni kórház dolgozóihoz. A Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics korábban a Stamford Bridge melletti szállodáját nyitotta meg az NHS dolgozói számára, hogy ott pihenhessenek, és amely így jelenleg is telt házzal üzemel, a számlát pedig az orosz milliárdos állja.

A Chelsea elnöke, Bruce Buck elmondta, hogy mindig is elkötelezettek a közösségük segítésében, ami a mostani helyzetben fontosabb, mint bármikor. Julian Readhead, az Imperial College Egészségügyi Ellátó szervezet orvosigazgatója elmondta, hogy ezekben a napokban minden munkatársuk rendkívül keményen dolgozik, hogy segíteni tudjanak a betegeken, ezért fontos, hogy egészséges és tápláló ételeket tudjanak enni, amiért hálásak a Chelsea-nek.

A helyi egészségügyi dolgozók mellett azokat a szociális munkásokat is segíti a klub, akik időseket gondoznak. Egy kensingtoni jótékonysági alapítvány vezetője, Jess Milwood elmondta, hogy a Chelsea az ő munkájukat is támogatja friss ételekkel, amiket az idősebb és elszigeteltebben élő emberekhez juttatnak el.

A Chelsea játékosa, Callum Hudson-Odoi volt az első Premier League-játékos, akinél kimutatták a koronavírus-fertőződést, aki azóta már felépült a betegségből. Az Egyesült Királyságban szerdán 761 áldozata volt a koronavírus-járványnak, amivel 12 800 fölé nőtt a halálesetek száma, összesen pedig 98 ezerrel a fertőzöttek száma az országban.

(Borítókép: A Chelsea stadionja, a Stamford Bridge 2020. április 2-án Londonban. Fotós: Andrew Redington/Getty Images)

Rovatok