Index Vakbarát Hírportál

Augusztus végén pótolnák a Bajnokok Ligája-döntőt

2020. április 17., péntek 09:52

Az UEFA március 23-án jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztja az Bajnokok Ligája és az Európa Liga idei döntőjét, mindkét meccset májusban rendezték volna eredetileg. A BBC információi szerint a legvalószínűbb forgatókönyv most az, hogy augusztus 29-én pótolják a BL-döntőt, az EL-döntőt pedig három nappal korábban. Előbbit Isztambulban, utóbbit Gdanskban rendezik. 

Hivatalos döntés még nincs, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága április 23-én ülésezik legközelebb, várhatóan ez is téma lesz a megbeszélésen. Elvileg nincs akadálya az augusztus végi időpontnak, mivel mindenki úgy számol, hogy addigra befejeződnek a nemzeti bajnokságok. 

A BL-ből 17, az EL-ből még 23 meccs van hátra (döntőkkel együtt), ezeket is le kell játszani valamikor. Az egyik forgatókönyv szerint július-augusztusban normál lebonyolítás szerint játszanák le a hátralévő negyed- és elődöntőket, tehát két meccsen dőlne el a továbbjutás. A másik elképzelés szerint minden körben egyetlen meccs lenne, nem tartanának visszavágókat, egy hét alatt zavarnák le a hátralévő meccseket, valamikor a nemzeti bajnokságok befejezése után.

A BL-ben a nyolc negyeddöntős csapatból négy van meg: a Bayern München-Chelsea, a Lyon-Juventus, a Barcelona-Napoli és a Manchester City-Real Madrid nyolcaddöntős párharcok visszavágói maradtak el a járvány miatt, tehát ezeket is pótolni kell. Az EL-ben még bonyolultabba a helyzet, mert mind a nyolc nyolcaddöntős meccset le kell még játszani, és van olyan párosítás, ahol az odavágó is elmaradt. 

Rovatok