Index Vakbarát Hírportál

Nem tetszik a bajnokság folytatásának ötlete a Barcelona edzőjének

2020. április 17., péntek 08:35

A spanyol élvonalbeli bajnokságban, a La Ligában március 10-én rendeztek utoljára meccset, a Real Sociedad 2-1-re nyert az Eibar ellen. Tizenegy teljes forduló, összesen 110 meccs van hátra az idei szezonból. Bár az országot még mindig súlyosan érinti a koronavírus-járvány, már a bajnokság folytatását fontolgatja a liga vezetése.

 Javier Tebas, a La Liga elnöke azt mondta, hogy a bajnokság május 29-én, június 7-én vagy június 28-án indulhat újra leghamarabb, és akkor is csak nézők nélkül, írja az MTI.A tervek között szerepel egy kéthetes edzőtábor is, amelyen limitált létszámmal vehetnének részt a csapatok, és előtte mindenkit letesztelnének koronavírusra. 

 A bajnokságot vezető Barcelona edzője, a szezon közben kinevezett Enrique Setién nem volt elragadtatva az elképzeléstől, meglehetősen szkeptikusan nyilatkozott. 

Mindenki készen akar állni a szezon folytatására, de ez nem történhet meg egészen addig, amíg az egészségügyi szervek nem garantálják, hogy nem lesz semmi probléma

- mondta az edző. Szerinte az edzőtáborokra vonatkozó terv nehezen lenne megvalósítható. 

Spanyolországban összesen 182 ezer fertőzöttet regisztráltak a járvány alatt, a halottak száma pedig meghaladja a 19 ezret. Futballisták is elkapták a vírust, a Valenciának öt, a Deportivo Alavésnek 15, az Espanyolnak hat játékosa lett beteg.

Rovatok