Index Vakbarát Hírportál

Még egymilliárd forintot szánnak az új Bozsik-stadion építésére

2020. április 22., szerda 13:54

A Magyar Közlöny keddi számában jelent meg, hogy a kormány több mint egymilliárd forinttal megemelte a már félig kész kispesti Bozsik-stadion építésének támogatását, és több mint 450 millió forintot biztosított a Budapesti Honvéd Sportegyesület három projektjének az előkészítésére is, írja a Napi.hu.

Az új Bozsik-stadion építéséről még 2014-ben döntött a kormány a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretein belül, de sokáig semmilyen előrelépés nem történt az ügyben. Végül 2018-ban 9 milliárd 350 millió forintot biztosítottak a beruházásra, és 2019 elején elkezdődött a stadion bontása.

Most ezt a keretösszeget emelték meg újabb egymilliárd forinttal, így összesen már 10 milliárd 520 millió forint áll a beruházás rendelkezésére.

A Magyar Közlönyben megjelent másik határozat szerint még:

A 8200 férőhelyes új Bozsik-stadion a nyáron fog teljesen elkészülni, és az egyik helyszíne lesz a Szlovéniával közösen rendezett U21-es Európa-bajnokságnak, aminek az időpontja egyelőre nem ismert. A tornát eredetileg 2021 júniusában rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt ekkora halasztották el az Európa-bajnokságot, így az U21-es tornának új időpontot kell keresni a versenynaptárban.

Rovatok