Index Vakbarát Hírportál

Három hét alatt kell készen állni az NB I. folytatására

2020. április 24., péntek 17:39 | aznap frissítve

Nagy valószínűséggel folytatódni fog az NB I.-es labdarúgó-bajnokság. Péntek reggel Orbán Viktor arról beszélt, hogy a kormány május 3. után újraindíthatja Magyarországot. Az MLSZ elnöksége most úgy döntött, hogyha csakugyan így lesz – vagyis részben vagy egészben feloldják a tilalmakat –, akkor folytatódhat a labdarúgóidény.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy a döntés „az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatásra” vonatkozik, ez a férfi és női nagypályás NB I.-et, valamint a férfi Magyar Kupát jelenti, ahol az elődöntők előtt állnak a csapatok. A többi bajnokság sorsa a járványhelyzet alakulásától függ.

Az enyhítést bejelentő kormányrendelettől számítva 20 napot kapnak a klubok a felkészülésre, vagyis optimális esetben május 27-én szerdán jöhet a férfi NB I. 26. fordulója olyan meccsekkel, mint a Puskás–Ferencváros, Paks–Fehérvár vagy a Diósgyőr–Mezőkövesd.

Az NB I.-es csapatok egy részénél csökkentették a játékosok fizetését, olyanok is vannak, ahol már hetek óta edzenek kis csoportokban, a Fradi volt az első ilyen klub. A bajnokság folytatása a televíziós jogdíjak miatt életbevágó a kluboknak.

A közlemény erről külön nem szól ugyan, de minden bizonnyal nézők nélkül fejeződne be a 2019–20-as labdarúgó-bajnokság.

Belgiumban már biztosan nem folytatódik a bajnokság, és nagy valószínűséggel Hollandiában és Svájcban sem. A legközelebb az osztrákok és a németek állnak a szezon újraindításához, mindkét országban elképzelhető a májusi, zárt kapuk mögötti folytatás. 

Rovatok